Antena Căutare

Premierul pakistanez Imran Khan a dezvăluit că serviciile de spionaj pakistaneze ISI au ajutat CIA să-l găsească pe liderul Al-Qaida Osama ben Laden

Serviciile secrete pakistaneze au furnizat CIA pista care a permis găsirea fondatorului Al-Qaida Osama ben Laden, a declarat premierul pakistanez Imran Khan în cadrul unei vizite în Statele Unite, într-un interviu acordat Fox News, relatează AFP.

Serviciile secrete pakistaneze au furnizat CIA pista care a permis găsirea fondatorului Al-Qaida Osama ben Laden, a declarat premierul pakistanez Imran Khan în cadrul unei vizite în Statele Unite, într-un interviu acordat Fox News, relatează AFP.

”ISI (principala agenţie pakistanză de spionaj) este cea care a dat informaţia ce le-a permis (americanilor) să-l localizeze pe Osama ben Laden”, a precizat el.

”Dacă intrebaţi CIA, (veţi vedea că) ISI a furnizat amplasamentul iniţial, cu ajutorul unor date telefonice”, a adăugat Imran Khan.

Pakistanul a refuzat, până în prezent, să furnizeze vreo informaţie despre liderul istoric al Al-Qaida, urmărit neîncetat de-a lungul anilor şi ucis la 2 mai 2011 de către forţele speciale americane într-o casă, în oraşul-garnizoană Abbottabad, la aproximativ 100 de kolometri nord de capitala pakistaneză Islamabad.

Locotenent-generalul în retragere Asad Durrani, directorul ISI în perioada 1990-1992, sugerează într-o carte apărută în 2018 că Pakistanul probabil a spus Washingtonului unde se ascundea liderul al-Qaida, ”făcându-se totodată că nu ştie”, deoarece ”cooperarea cu Statele Unite în vederea unei persoane considerate de către mulţi în Pakistan drept un «erou» ar fi putut să dea foc Guvernului”.

Imran Khan se află în vizită la Washington, unde s-a întâlnit cu preşedintele american Donald Trump cu scopul de a încerca să strângă din nou legăturile între cele două ţări aliate, ale căror relaţii sunt adesea agitate.

Aceasta este prima vizită la Casa Albă a fostului campion de cricket de când a fost ales la conducerea Pakistanului, în urmă cu peste un an.

Sursa : news.ro

”Ziua Z” pentru Boris Johnson, care aşteaptă să devină premier al Marii Britanii... Ea l-a îngrijit, când s-a născut prematur! 30 de ani mai târziu, au devenit colegi și salvează, împreună, bebeluși bolna...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x