Antena Căutare

Presa britanica speculeaza tensiuni intre Londra si Paris. Sarkozy il numeste "copil incapatanat" pe Cameron

Presa britanica a comentat, joi, afirmatii atribuite de revista Canard Enchaine lui Nicolas Sarkozy, care l-ar fi acuzat pe David Cameron ca s-a comportat ca un "copil incapatanat" in timpul negocierilor de la Bruxelles, speculand astfel o intensificare a tensiunilor intre cele doua state, informeaza AFP.

Publicatia ii atribuie presedintelui francez aceasta remarca, in ultima sa editie. "Cameron s-a comportat ca un copil incapatanat, cu o singura obsesie, si anume protejarea City, care vrea sa continue sa actioneze ca o piata offshore. Nicio tara nu l-a sustinut, (lucru care) marcheaza o infrangere politica fara apel", ar fi adaugat Nicolas Sarkozy, potrivit Canard Enchaine.

Si jurnalistii de la Times si The Guardian analizeaza relatia frageda dintre Paris si Londra.

"Euro se prabuseste, in timp ce schimbul de replici anglo-francez devine pueril", titreaza Times, care apreciaza ca Nicolas "Sarkozy pare hotarat sa sape o prapastie" intre cele doua tari.

"Tensiunile dintre Marea Britanie si Franta cu privire la viitorul UE s-au intensificat ieri (miercuri) seara", apreciaza The Guardian, citand afirmatiile atribuite presedintelui francez.

In plus, o inregistrare video care l-a surprins pe Sarkozy parand sa-l "evite" pe premierul care-i intindea mana, vineri, la finalul summitului de la Bruxelles, este prezentata de presa britanica ca o dovada a degradarii legaturilor diplomatice.

Cameron este singurul lider UE care s-a opus vineri unui nou tratat european destinat salvarii euro.

Insa Cameron a subliniat luni, in fata Parlamentului, ca ramane "in termeni deosebit de buni cu prietenul (sau) Nicolas Sarkozy", in timp ce Sarkozy a insistat asupra atasamentului sau fata de parteneriatul cu Londra, intr-un interviu pentru cotidianul Le Monde.

Sursa: Antena3

Foto: finweek.info

IMAGINI SOCANTE! Brazilia: Jefuitor, impuscat de un politist in civil la un ATM bancar... Reuters: Achitarea lui Adrian Nastase ridica semne de intrebare in ceea ce priveste combaterea coruptiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x