Antena Căutare

Preşedinta Senatului italian, Maria Elisabetta Casellati, din cadrul Forza Italia, opreşte legalizarea canabisului light

Legalizarea canabisului light în Italia, adoptată vineri de majoritatea parlamentară, a fost oprită marţi de preşedinta Senatului, membră a opoziţiei, relatează AFP.

Preşedinta Senatului, Maria Elisabetta Casellati, membră a Partidului Forza Italia (dreapta), o formaţiune care se opune, la fel ca toate formaţiunile de dreapta, legalizării canabisului light, a apreciat luni că este ”inadmisibil” amendamentul la bugetul aferent anului 2020 adoptat în comisie în Senat de către majoritatea guvernamentală şi care legalizează canabisul light (până în 0,5% THC).

Această decizie nu poate fi atacată.

Maria Casellati a luat aparent o decizie ”tehnică”, apreciind că amendamentul este străin de materia discutată, şi anume bugetul, însă verdictul său ”este în realitate foarte politic şi simbolic”, scrie cotidianul La Stampa.

Dreapta a aplaudat această decizie, iar majoritatea guvernamentală a deplâns-o la unison.

”Dacă dumneavoastră credeţi că această măsură este atât de importantă pentru majoritate, faceţi un proiect de lege” special cu privire la legalizarea canabisului light, l-a îndemnat Maria Casellati pe un deputat din Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem), aflată la putere împreună cu Partidul Democrat (PD, stânga).

Cele două partide au anunţat că vor să prezinte un proiect de lege în acest sens, iar legalizarea canabisului light ar putea avea loc mai târziu, în cursul lui 2020.

Sursa : news.ro

Gideon Saar, singurul contracandidat al lui Netanyahu în alegerile primare în Likud... Bărbat dat în urmărire de autorităţile americane pentru fraude bancare, prins la Bucureşti...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x