Antena Căutare

Presedintele CE: Romania, un punct de intrare sigur in Schengen

Herman van Rompuy, presedintele Consiliului European (CE), care se afla intr-o vizita oficiala la Bucuresti, a declarat ca, prin masurile adoptate, Romania a devenit un punct de intrare sigur in Schengen, indeplinind conditiile legale pentru intrarea in acest spatiu.

"Toti liderii europeni au subliniat, nu o data, in reuniunile noastre, ca au fost indeplinite conditiile legale pentru accederea Romaniei la Schengen. Ultima intrunire a fost in martie, iar, discutand cu ministrii de Interne, s-a pus problema accederii Romaniei si Bulgariei in septembrie", a declarat Herman van Rompuy.

"Libertatea de miscare, libertatea de acces la servicii si munca sunt o valoare de baza a Uniunii Europene, a statului de drept, un semn al civilizatiei, iar in acest spatiu nu exista loc pentru stigmatizare, asa cum se intampla in unele tari in zilele noastre", a explicat presedintele Consiliului European.

Foto: Intactimages

70 de noi statii de metrou in Moscova, pana in 2020... Boala vacii nebune revine: Un caz, identificat in California...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x