Antena Căutare

Preşedintele şeic Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, reales în al patrulea mandat de cinci ani la conducerea Emiratelor Arabe Unite

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, puţin prezent în viaţa publică după ce a suferit un atac vascular cerebral (AVC) în 2014, a fost reales în funcţie de către cea mai înaltă autoritate constituţională a ţării, relatează AFP.

”Consiliul Suprem Federal şi-a reînnoit încrederea în şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan prin al patrulea mandat de cinci ani”, a anunţat miercuri agenţia oficială de presă WAM.

Atât preşedinte al EAU, cât şi suveran al Abu Dhabi, cel mai bogat membru al acestei federaţii, şeicul Khalifa, în vârstă de 71 de ani, a apărut rareori în public după ce a fost operat, în urma unui AVC în 2014.

Fratele său vitreg, şeicul Mohammed bin Zayed, prinţul moştenitor al Abu Dhabi şi comandatul suprem al forţelor armate, este considerat drept conducătorul de facto al ţării.

Născut în ianuarie 1948, şeicul Khalifa a devenit preşedinte al EAU şi suveran al Abu Dhabi în noiembrie 2004, la moartea tatălui său, şeicul Zayed bin Sultan Al-Nahyan, părintele fondator al federaţiei Emiratelor, în 1971.

În mandatele sale, EAU au cunoscut o fulgerătoare dezvoltare economică, însoţită de o acesniune a puterii diplomatice, printr-o implicare tot mai mare a Abu Dhabi în afaceri din regiune şi până în Cornul Africii.

Din 2014, şeicul Khalifa a continuat să emită decrete şi să se achite de îndatoririle protocolare pe care i le conferă statutul de şef de stat.

El a mai reapărut în public doar la 25 iunie 2017, cu ocazia sărbătorii musulmane a Eid al-Fitr, şi la 9 iunie 2018, pentru a primi membri ai familiei sale la reşedinţa sa de la Evian, în Franţa.

Sursa : news.ro

Brexitul este ”cea mai mare greşeală a politicii externe” britanice postbelice, consideră John Bercow... Programa școlară se modifică pentru toate clasele! Va fi obligatoriu! Ce vor învăța toți elevii italieni, în premieră mo...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x