Antena Căutare

Presupusul trafic de arme din România, pe masa procurorilor! Jurnalistul britanic Stuart Ramsay de la Sky News, testat cu detectorul de minciuni

Avocatul lui Attila Csaba Pantics, unul dintre bărbații reținuți de procurorii DIICOT, a declarat vineri că va cere autorităților judiciare române ca jurnalistul Stuart Ramsay de la postul britanic de televiziune Sky News să fie supus testului cu detectorul de minciuni, pentru a afla dacă acesta spune adevărul.

Avocatul lui Attila Csaba Pantics, unul dintre bărbații reținuți de procurorii DIICOT, a declarat vineri că va cere autorităților judiciare române ca jurnalistul Stuart Ramsay de la postul britanic de televiziune Sky News să fie supus testului cu detectorul de minciuni, pentru a afla dacă acesta spune adevărul, scrie news.ro.

Avocatul Marcel Vrabie a spus, la Curtea de Apel București, că Attila Csaba Pantics și ceilalți doi bărbați reținuți în acest dosar, Levente Pantics și Aurelian Szanto, au primit asigurări de la jurnaliștii britanici că la finalul reportajului se va menționa faptul că personajele sunt fictive.

"Au vina că au participat la această farsă! Nu au făcut-o pentru bani!”

"Au vina că au participat la această farsă. Ei au crezut că, practic, nu li se va întâmpla nimic, pentru că au primit promisiunea fermă din partea domnului Szanto, care la rândul lui a vorbit cu reporterii englezi, că la finalul reportajului, în subsolul imaginii, va apărea precizarea că toate faptele și personajele sunt fictive", a precizat avocatul Marcel Vrabie.

Avocatul a confirmat că va cere un test poligraf pentru jurnalistul Stuart Ramsay, cel care a condus echipa de la postul Sky News.

"Dacă domnul Stuart Ramsay va fi adus în fața autorităților judiciare române, noi solicităm și efectuarea unui test poligraf, un detector de minciuni, să vedem cine minte, pentru că eu cred foarte tare că domnul Csaba Pantics este foarte sincer. Și el este dispus să fie supus testului poligraf. L-am întrebat și nu este nicio problemă", a spus avocatul.

Marcel Vrabie a explicat că Csaba Pantics nu a fost atras de bani să apară în reportaj, deoarece el este economist, iar soția este medic, cei doi având o afacere prosperă în orașul Iernut.

Cei trei bărbați implicați în scandalul presupusului trafic de arme, reținuți

Curtea de Apel București va judeca vineri cererea DIICOT de arestare a celor trei români care apar mascați în reportajul Sky News — Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics.

Cei trei au fost reținuți joi noaptea, fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false.

Panică într-o staţiune din Thailanda! Mai multe bombe au explodat: O femeie şi-a pierdut viaţa şi cel puţin alte nouă pe... ATAC în Elveţia: Un bărbat a înjunghiat şapte persoane şi a provocat un incendiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x