Antena Căutare

Prima ţară din lume care oferă transport public gratuit

Luxemburg devine de astăzi prima ţară din lume care oferă transport public gratuit. Prin această măsură, Guvernul încearcă să reducă traficul infernal pentru care este cunoscut statul european.

Prima ţară din lume care oferă transport public gratuit
Prima ţară din lume care oferă transport public gratuit | The Guardian

În Luxemburg, toate călătoriile standard cu transportul public sunt acum gratuite. Înainte, un abonament anual costa 440 de euro.

Totuşi, există şi excepţii de la această măsură. Acestea fiind călătoriile la clasa întâi cu trenul. Oamenii vor trebui să plătească în continuare 660 de euro pe an pentru a călători la clasa întâi. Acestea nu vor fi gratuite. Si nu vor fi gratuite nici anumite linii de autobuze de noapte,

Wizz Air: Cursa de la Sibiu la Frankfurt, întoarsă din drum, după ce o pasăre a intrat la motor. "Eveniment birdstrike"

„Principalul motiv este să avem o calitate mai bună a mobilităţii, apoi este vorba şi despre problemele de mediu”, a spus ministrul Transporturilor, Francois Bausch.

Transportul în comun a început să fie gratuit de sâmbătă. Măsura este anticipată să afecteze în jur de 40% dintre gospodării. Acestea ar urma să economisească în jur de 100 de euro pe an, de fiecare gospodarie. De asemenea, acţiunea face parte dintr-un plan mai amplu de reducere a congestionării traficului.

Luxemburg are peste 600.000 de locuitori, iar aproximativ 214.000 de oameni călătoresc zilnic aici în interes de muncă din Germania, Belgia şi Franţa. Totuşi, există şi excepţii de la această măsură, acestea fiind călătoriile la clasa întâi cu trenul şi anumite linii de autobuze de noapte.

Alte oraşe din lume au mai adoptat astfel de măsuri, dar parțial. Ministrul Transporturilor din Luxemburg, Francois Bausch, a spus că aceasta este pentru prima oară când o astfel de decizie vizează o ţară întreagă.

TarOM și Jerry. Cursa de la Paris la București, întoarsă din drum din cauza unui șoricel

Bilanţul coronavirusului în Iran a ajuns la 66 de morţi şi 1.501 cazuri, anunţă Teheranul... Transgender și fără adăpost: O combinație fatală.O persoană transgender a fost împușcată mortal după ce a folosit baia f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x