Antena Căutare

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez se va întâlni cu separatistul catalan Torra pe 26 februarie

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a acceptat să aibă o întâlnire cu preşedintele separatist catalan Quim Torra pe 26 februarie, pentru a pune bazele mesei de dialog, anunţă TVE.

Torra, care i-a transmis lui Sánchez o scrisoare în care solicita un „mediator internaţional” pentru dialog, a propus cinci date de întâlnire după ce a refuzat propunerea Guvernului - 24 februarie.

Sánchez a răspuns scrisorii că Guvernul spaniol „are dorinţa sinceră de a dialoga şi de a se pune de acord” şi că vrea să „reia discuţiile”.

În scrisoare, Torra a explicat că nu se putea întâlni cu prim-ministrul luni, 24 februarie, din motive personale, şi a oferit cinci date alternative: 21, 23 , 26, 27 şi 28 februarie.

El a punctat şi faptul că propunerea unei date de întâlnire făcută prin intermediul presei, fără a fi stabilită iniţial de cele două părţi, „nu este o manieră de a demonstra dorinţa unui dialog onest şi fructuos”.

Torra vrea să discute cu Sánchez pe două principale teme: rezolvarea conflictului politic - recunoaşterea şi exercitarea dreptului de autodeterminare al Cataloniei şi stoparea represaliilor; condiţiile favorabile pentru negociere - calendar de lucru, mediator internaţional şi identificarea tuturor părţilor în conflict, inclusiv deţinuţii şi exilaţii.

Cel mai recent Torra şi Sánchez s-au întâlnit pe 6 februarie.

Sursa : news.ro

Yemen: 19 copii printre civilii ucişi într-un recent atac (Unicef)... Jurnalistul francez Jean Daniel, fondatorul Le Nouvel Observateur, a murit la vârsta de 99 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x