Antena Căutare

Protest extrem: Calugarii tibetani isi dau foc din cauza chinezilor

Manastirea tibetana Kirti din sud-vestul Chinei a devenit un adevarat centru al tensiunilor dintre calugarii budisti tibetani si statul chinez. In ultimile luni, s-au inregistrat mai multe cazuri de autoincendiere a unor tineri calugari, in semn de protest fata de politica Beijingului in Tibetul anexat, potrivit Deutsche Welle.

Cel mai recent caz autoincendiere s-a petrecut saptamana trecuta, cand doi tineri calugari si-au dat foc.

Directoarea organizatiei Free Tibet din Londra, Stefanie Birdgen, a explicat ca "am primit informatii ca doi tineri calugari, in varsta de 19 si respectiv 18 ani, si-au dat foc. Aparent, numerosi tineri calugari sunt dispusi sa renunte la propria lor viata, pentru a atrage atentia comunitatii internationale asupra situatiei din Tibet", informeaza Deutsche Welle.

In cazul in care aceste informatii se vor confirma, numarul total al cazurilor de autoincendiere inregistrat in acest an s-ar ridica la sapte.

Accesul in apropierea manastirii este insa strict interzis, iar ziaristii straini nu pot patrunde aproape nicaieri in Tibet. Autoritatile locale refuza sa raspunda la intrebari iar mass-media din China, controlate de stat, nu pomenesc nimic pe acest subiect.

Despre liderul spiritual al tibetanilor, Dalai Lama, autoritatile chineze spun ca este un tradator, preocupat sa submineze coeziunea sociala. In China este de altfel interzisa afisarea portretelor acestuia in public.

VIDEO! O actrita iraniana, condamnata la un an de inchisoare si 90 de lovituri de bici pentru un film interzis... Raport secret: Zeci de fanatici sinucigasi planuiesc atacuri teroriste in Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x