Antena Căutare

Update: Război pe străzile din Barcelona! 182 de răniţi şi 83 de persoane reţinute

Război pe străzile din Barcelona! Cel puțin 80 de persoane au fost rănite: ”Tot cerul e plin de fum!”

Război pe străzile din Barcelona. Cel puțin 80 de persoane au fost rănite: ”Tot cerul e plin de fum!”

Update: Autorităţile spaniole au emis, sâmbătă dimineaţă, un bilanţ al evenimentelor violente care au avut loc vineri în Catalonia - au rezultat 182 de răniţi, dintre care 152 în capitala provinciei, şi 83 de oameni au fost reţinuţi, potrivit rtve.es care citează Sistema Catalán de Emergencias.

Dintre răniţii din Barcelona, 50 au fost duşi la spital. În Girona, 12 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, iar în Lleida şase persoane au fost rănite, dintre care trei, transportate la spital. Au fost înregistraţi răniţi în urma protestelor şi în Molins de Rei, Alella, Montcada i Reixac şi Terrassa.

Conform cifrelor transmise de oficialităţi, doar în Barcelona au participat la proteste 500.000 de persoane. Organizatorii demonstraţiilor au vorbit despre mai mult de 1 milion de oameni în regiune. Mai mult de 120 de persoane au fost reţinute.

La ora 13.00, şeful guvernului catalan, Quim Torra, este aşteptat să facă declaraţii.


Câteva mii de manifestanți, mulți dintre ei mascați, au creat haos pe străzile Barcelonei, capitala Cataloniei, și o atmosferă ce amintea de un război civil. Au aruncat cu pietre și aalte obiecte în polițiști și au adus în mijlocul manifestanților tomberoane de gunoi căroraa le-au dat foc. Zecile de mii de români au fost martorii dezlănțuirii violențelor. ”Tot cerul Barcelonei e plin de fum!” a fost declarația unui martor din România.

Barcelona, capitala Cataloniei, a fost, vineri, scena celor mai violente proteste din ultimul deceniu. Un milion de oameni au manifestat împotriva pedepsei cu închisoarea primită de liderii separatişti şi pentru independenţă. Au avut loc confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine. Centrul oraşului a fost paralizat şi devastat, iar oficialii de la Madrid califică acţiunile drept „terorism stradal”. Partidele pro-separatiste sunt acuzate de implicare şi susţinere a situaţiei tensionate. Platforma online Tsunami Democràtic este investigată pentru instigare şi, potrivit presei, serverul care o găzduieşte se află în România.

sursa: antena 3, news.ro,

VIDEO - Reacția surprinzătoare a unui polițist în trafic: „Vrei să vezi oameni morți? Hai să ți-i arăt!”... Și-a violat propria fiică, vreme de 20 de ani, inclusiv nepoata, și a făcut șase copii cu ea. Ce a pățit ”tatăl monstru”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x