Antena Căutare

Regizorul de teatru Terry Hands, care a condus Royal Shakespeare Company, a murit la vârsta de 79 de ani

Regizorul britanic de teatru Terry Hands a murit la vârsta de 79 de ani. De-a lungul carierei sale extrem de respectate, Hands a fost fondator al Teatrului Everyman din Liverpool, director artistic al Royal Shakespeare Company din Stratford şi a contribuit la succesul Teatrului Clywd din Ţara Galilor, potrivit The Guardian.

A fost apreciat pentru producţiile Shakespeare meticuloase cu distribuţii care au inclus actori precum Alan Howard, Antony Sher, Sinéad Cusack, Owen Teale şi Helen Mirren.

Producţia sa de la RSC la trilogia "Henry VI", cu Howard şi Mirren, i-a adus un premiu Olivier în 1978 pentru "cel mai bun regizor".

Născut în Hampshire, Hands a studiat limba engleză la Universitatea din Birmingham şi a urmat cursurile de la Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) din Londra din 1962 până în 1964. După ce a părăsit RADA, a înfiinţat Teatrul Everyman şi în 1966 a regizat la RSC mai multe producţii reper şi a fost numit co-regizor artistic, alături de Trevor Nunn, în 1978. Timp de cinci ani, din 1986, Hands a condus RSC singur, în calitate de director artistic şi executiv. A părăsit compania în 1991 după 25 de ani. I-a urmat la conducere Adrian Noble.

În 1995, Hands a pus în scenă "The Visit", de Friedrich Dürrenmatt, cu Lauren Bacall, la Festivalul de teatru Chichester. A petrecut aproape 18 ani la Teatrul Clywd, care era ameninţat cu închiderea când a fost preluat de Hands. Acesta l-a transformat într-un teatru de repertoriu.

Hands a primit Ordinul Imperiului Britanic în 2007.

Sursa : news.ro

Fostul preşedinte bolivian Evo Morales şi-a depus oficial candidatura la un post de senator în alegerile din mai... Alegerile primare democrate încep în haos, iar Trump le ironizează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x