Antena Căutare

Rusia ar putea vinde in intregime companiile de stat

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a declarat azi ca executivul ar putea deveni actionar minoritar sau ar putea vinde intreaga participatie la unele active de stat, printre care se afla si VTB Group, a doua banca din Rusia

"Este posibil ca statul sa devina actionar minoritar la companiile scoase la vanzare sau sa vanda intreaga participatie detinuta", a afirmat Putin la un forum de investitii organizat de VTB. Oficialul rus a avertizat ca procesul "necesita timp. Este nevoie de schimbari in economie si in sfera sociala. Acestea sunt active importante pentru noi. Dar pe ansamblu, este in intregime posibil", a mai spus premierul rus, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Declaratiile premierului rus vin dupa ce directorul general al VTB, Andrei Kostin, a vorbit despre vanzarea participatiei de zece la suta detinuta de stat la banca ruseasca.

Luna trecuta, ministrul rus de Finante, Alexei Kudrin, a anuntat ca Rusia intentioneaza sa castige 50 miliarde de dolari din privatizari in urmatorii cinci ani, iar guvernul va respinge orice obiectie a directorilor companiilor propuse spre vanzare.

Cifrele oferite de Kudrin reprezinta o crestere fata de planul anuntat anterior, prin care Rusia urma sa obtina 29 miliarde de dolari din vanzari de active in urmatorii trei ani. Kudrin a explicat ca au fost adaugate noi companii pe lista dar nu a precizat despre ce firme este vorba.

Oficialul rus a minimalizat semnificatia protestelor din partea sefilor companiilor propuse spre privatizare, cum ar fi Nikolai Tokarev, directorul Transneft, care se opune privatizarii companiei. "Principalul este ca guvernul vrea sa realizeze asta", a afirmat Kudrin.

Sursa: jurnalul.ro

Irakul are cu 24% mai mult petrol decat se estimase initial... Dezastrul ecologic din Ungaria ar putea afecta si Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x