Antena Căutare

Sansele Romaniei de aderare la spatiul Schengen, determinate de urmatorul raport al UE

Sansele Romaniei si Bulgariei de aderare la Spatiul Schengen se vor ameliora semnificativ in cazul in care viitorul raport al Comisiei Europene referitor la lupta impotriva justitiei va fi unul favorabil, a precizat un oficial european citat de Novinite.com.

"Dosarul Bulgariei si Romaniei ar putea fi ajutat daca raportul urmator al Comisiei, care va fi facut public in iulie, va fi unul pozitiv"


Rapoartele oficialilor din Colmisia Europeana sunt facute publice de doua ori pe an, fiind redactate pe baza evaluarilor guvernelor, a organizatiilor non-guvernamentale si a statelor membre.

Potrivit raportului pe justitie publicat vineri de UE, Romania a facut progrese in privinta coruptiei si activitatii DNA. Documentul noteaza ca Romania, raspunzand recomandarilor Bruxelles-ului, a pregatit o serie de amendamente la legislatia privind achizitiile publice, dar impactul concret al acestor dispozitii "ramane de demonstrat in practica".

Franta si Germania au cerut oficial amanarea intrarii Romaniei in Spatiul Schengen. Intr-o scrisoare catre Comisia Europeana pe data de 21 decembrie 2010, oficialii de la Paris si Berlin spun ca Romania se confrunta, in continuare, cu probleme in ceea ce priveste securitatea, justitia, coruptia si criminalitatea organizata.

sursa:Antena3

Revolutia din Libia creste pretul petrolului: 104,6$/baril!... Ciocniri violente intre protestatari si armata in tarile arabe. In Libia, fiul lui Gaddafi nu exclude un razboi civil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x