Antena Căutare

Secretarul US Navy, Thomas Modly, a demisionat după critici aduse unui comandant de navă care a cerut ajutor în criza coronavirusului

Secretarul US Navy, Thomas Modly, a demisionat marţi, după ce a criticat un comandant de navă care a cerut ajutor ca urmare a epidemiei de coronavirus declanşată la bord, relatează CNBC.

Cu câteva ore mai înainte, Modly şi-a cerut scuze pentru că l-a ridiculizat pe căpitanul Brett Crozier, a cărui scrisoare prin care cerea ajutor în contextul epidemiei de coronavirus de pe navă a ajuns în presă.

”Vreau să fiu clar, nu cred că Brett Crozier este naiv sau prost. Cred, tocmai pentru că nu este naiv şi nici prost, că a trimis acest email alarmist cu intenţia de a aduce subiectul în spaţiul public, pentru a atrage atenţia la situaţia de pe nava sa”, a scris Modly într-un comunicat de luni.

”Mai vreau să cer scuze în mod direct căpitanului Crozier, familiei sale şi întregului echipaj de pe de nava Theodore Roosevelt, pentru orice durere provocată de remarcile mele”, a adăugat acesta.

Nu este clar dacă secretatul Apărării, Mark Esper, a acceptat demisia lui Modly. Pentagonul nu a răspuns imediat solicitării de comenterii făcută de CNBC.

Scuza a avut loc după un discurs surprinzător ţinut de Modly la bordul navei USS Theodore Roosevelt, unde a izbucnit epidemia.

“Dacă nu a crezut că informaţia va ajunge publică, în această epocă a informaţiei în care trăim, atunci este prea naiv sau prea prost pentru a fi comandantul unei nave ca aceasta”, a spus Modly echipajului, prin megafon.

”Alternativa este că a făcut-o special”, a spus el, adăugând că îşi menţine decizia de a-l elibera pe Crozier din funcţie.

Săptămâna trecută, Modly a declarat reporterilor la Pentagon că şi-a pierdut încrederea în Crozier şi că scrisoarea ”a provocat panică inutil”.

Luni, preşedintele Donald Trump a spus că s-ar putea implica în conflictul dintre Modly şi Crozier, întrebat fiind de saga declanşată de apelul pentru ajutor făcut de căpitan.

”Scrisoarea nu ar fi trebuit să fie trimisă şi nu ar fi trebuit să ajungă în presă”, a spus Trump, adăugând că scrisoarea a arătat ”slăbiciune” în U.S. Navy.

”A fost slab şi nu dorim slăbiciune”, a adăugat preşedintele, afirmând că a dorit să se implice în problemă pentru că este mulţumit de cariera militară a lui Crozier.

”M-am uitat în dosarul lui şi este o persoană extraordinară, Mă voi implica pentru a vedea exact ce se întâmplă, pentru că nu vreau să distrug pe cineva pentru că a avut o zi proastă”, a mai spus Trump.

Într-o scrisoare de patru pagini, publicată prima oară de San Francisco Chronicle, Crozier a descris epidemia de coronavirus care se agravează la bordul navei, care are un echipaj de peste 4.000 de persoane. Peste 100 de persoane aflate la bord au fost infectate.

”Nu suntem în război. Marinarii nu trebuie să moară. Dacă nu acţionăm acum, nu vom avea grijă de activele noastre cele mai de încredere – marinarii noştri. Răspândirea bolii este în curs şi accelerează”, a scris Crozier.

Până în prezent au fost testate pozitiv la coronavirus 173 de persoane, posibil chiar şi Crozier.

Expunerea la coronavirus la bordul USS Theodore Roosevelt, navă andocată în prezent în Guam, a avut loc după o vizită în portul Da Nang, Vietnam.

După 15 zile de la plecarea din Vietnam, trei marinari au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Infecţiile cu coronavirus au fost primele raportate pe o navă americană aflată pe mare.

Pe 24 martie, Modly a declarat reporterilor că cei trei marinari şi cei cu care au intrat în contact au fost identificaţi şi plasaţi în carantină.

Între timp, vizitele navelor U.S. Navy în porturi au fost anulate, iar Modly a apărat decizia ca USS Theodore Roosevelt să oprească în portul din Vietnam, explicând că la momentul respectiv în Vietnam erau mai puţin de 100 de cazuri de infecţii cu coronavirus.

Modly a devenit secretar al US Navy după demisia surprinzătoare a predecesorului său, Richard Spences, într-un caz care a implicat un membru al Navy SEAL condamnat pentru că a publicat în mod ilegal fotografii cu corpul unui luptător al ISIS.

Sursa : news.ro

Kudlow: Viaţa americanilor va fi mult schimbată după redeschiderea economiei... Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 în Africa a depăşit 10.000...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x