Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Serbia a închis toate punctele de trecere a frontiere dinspre România, ca măsură de prevenţie faţă de infecţia cu coronavirus

Autorităţile din Serbia vor interzice, respectiv limita temporar, intrarea şi deplasarea pe teritoriul Serbiei a cetăţenilor străini care vin din România, dar şi din alte ţări.

Autorităţile de frontieră din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara în acest sens.

Astfel, este vorba despre ţări precum: China (Hubei), Coreea de Sud (oraşul Daegu şi provinciile Gyeongsang de Nord), Elveţia (Cantonul Ticino), Italia, Iran şi România.

În România, punctele de trecere a frontierei cu Serbia care rămăseseră deschide, dar care acum se închid, sunt Moraviţa şi Jimbolia din judeţul Timiş şi Porţile de Fier I din judeţul Mehedinţi. Măsurile se aplică şi şoferilor autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internaţional de marfă, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei.

Măsurile nu se aplică persoanelor care au primit aprobare de intrare în Republica Serbia de la Ministerul Sănătăţii din ţara vecină.

Recomandari