Antena Căutare

Serviciile secrete franceze: Familia fostului presedinte Ben Ali ar fi fugit din Tunisia cu 1,5 tone de aur

Familia fostului presedinte tunisian Zine El Abidine Ben Ali ar fi fugit din tara, in urma cu aproape 3 zile, cu 1,5 tone de aur, a caror valoare este estimata la 45 de milioane de euro, potrivit unei variante vehiculate la Palatul Elysee, care se bazeaza pe o supozitie a Serviciilor secrete franceze, scrie cotidianul Le Monde.

Serviciile secrete incearca sa stabileasca felul in care au aratat ultimele ore petrecute de Zine El Abidine Ben Ali in Tunisia, inainte de a fugi din tara pe care a condus-o timp de 23 de ani, vineri seara, impreuna cu familia sa.

Potrivit acestora, Leïla Trabelsi, sotia lui Ben Ali, ar fi mers vineri la Banca Centrala a Tunisiei pentru a lua lingouri de aur, insa a fost refuzata de guvernatorul institutiei. Ea si-ar fi chemat apoi sotul, refuzat si el initial, insa in cele din urma, guvernatorul ar fi cedat.

"Se pare ca sotia lui Ben Ali a plecat cu aurul. 1,5 tone de aur, care valoreaza 45 de milioane de euro", a declarat un responsabil politic francez, sub protectia anonimatului.

Potrivit unui consilier de la Palatul Elysee, informatia ar proveni "in principal din surse tunisiene, de la Banca Centrala".

Banca Centrala dezminte, insa, informatiile: "Nu am primit niciun ordin verbal sau scris de a elibera lingouri de aur. Stocul nostru de aur e neatins", spune Maaledj Habib, oficial al institutiei.

Fosta prima doamna a Tunisiei a zburat mai intai spre Dubai, potrivit serviciilor secrete franceze, inainte de a se refugia, impreuna cu sotul sau, la Jeddah, in Arabia Saudita.

Sursa: Hotnews

Tunisia: Premierul Ghannouchi a anuntat noul Guvern. Detinutii politici, eliberati... WikiLeaks: CIA a folosit o baza aeriana turca pentru a transporta suspecti de terorism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x