Antena Căutare

Spania: Guvernul Rajoy este supus testului electoral in alegerile regionale din Galicia si Tara Bascilor

Spaniolii au inceput sa voteze duminica dimineata in doua regiuni, Tara Bascilor si Galicia, pentru alegerea parlamentelor regionale, in cadrul unui scrutin cu risc pentru Guvernul condus de Mariano Rajoy, afectat de criza economica si intensificarea nationalismului, relateaza AFP.

Spania: Guvernul Rajoy este supus testului electoral in alegerile regionale din Galicia si Tara Bascilor
| EPA / Intact Images

Dreapta condusa de catre Rajoy va incerca sa isi pastreze majoritatea absoluta de care dispune in Galicia, in timp ce in Tara Bascilor separatistii ar urma sa inregistreze o victorie si sa se impuna ca a doua forta regionala.

In conditii de ploaie, primii alegatori din Tara Bascilor, o regiune prospera din nordul Spaniei, se prezinta la sectiile de votare la un an dupa ce guparea armata ETA anunta, la 20 octombrie, ca va pune capat violentelor.

In urma acestui anunt istoric, stanga separatista, regrupata ca EH Bildu, ar urma, potrivit unor sondaje, sa castige teren si sa plaseze pe pozitia a doua, dupa nationalistii conservatori din cadrul PNV.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

SUA au dezmintit ca ar fi ajuns la un acord cu Iranul asupra programului nuclear... Tinute regale pentru nunta princiara a anului din Luxemburg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x