Antena Căutare

Standard & Poor's: Datoria Greciei ramane nesustenabila chiar si in scenariul unui haircut de 70%

Agentia de rating Standard & Poor's avertizeaza ca datoria Greciei ramane nesustenabila chiar si in ipoteza unui haircut de 70% a datoriei sectorului privat, scrie HotNews.

"Detinatorii de titluri grecesti din sectorul privat sunt in prezent doar o parte dintre creditorii Greciei, cea mai mare parte din datoria tarii fiind trecuta in responsabilitatea BCE si a altor institutii oficiale", a spus Frank Gill, analist al S&P.

Astfel Banca Centrala Europeana ar fi nevoita sa accepte sa ia parte la pierderi.

"Daca Grecia isi negocia in urma cu doi ani o pierdere cuprinsa intre 50 si 70% din partea creditorilor privati poate ca si-ar fi putut aduce datoria la un nivel sustenbil. Insa, cum doar o mica parte a investitorilor au acceptat taierea, in vreme ce sectorul public doar intr-o mica masura sau chiar deloc, reducerea nu va fi probabil suficienta pentru a face datoria sustenabila, mai ales dupa cum se anunta si estimarile privind PIB-ul", a adaugat Gill.


Foto: EPA/Intact Images

STRATFOR: Moldova va ramane in fundatura pana cand cineva va infrunta Rusia. Romania nu poate tine piept Federatiei Ruse... "Militarizarea" Siriei este tot mai aproape, avertizeaza un oficial american...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x