Căutare Live

Stare de urgență în Insulele Canare, din cauza furtunilor violente. Cel puțin 11.000 de români afectați. "Mami, mă ustură ochii!"

Este stare de alertă în Insulele Canare, unde locuiesc 11.000 de români! O furtună de nisip a lovit paradisul tropical. Mii de pasageri au rămas blocaţi în aeroporturi, şcolile au fost închise, iar marele carnaval din Las Palmas a fost anulat. Oamenii sunt îndemnaţi să nu iasă din case.

Sunt imagini desprinse parcă de pe Marte. Cu forţa unui uragan, furtuna de nisip a înghiţit paradisul tropical în care locuiesc mii de români. Imaginile din satelit surprind amploarea dezastrului. De frică, oamenii s-au baricadat în case.

Cei care şi-au făcut însă curaj să iasă afară au purtat măşti medicinale.

"Nici nu văd pe unde calc. Vai, Doamne! Nu ţi-i da jos, că deja mă ustură ochii."

"Prinde-mă şi pe mine cu asta, că aşa ceva nu mai vezi."

Aerul este sufocant. Chiar dacă geamurile locuinţelor sunt închise, nisipul tot ajunge înăuntru. Cei mai afectaţi sunt copiii şi bătrânii. În special cei care suferă de alergii sau au probleme respiratorii.

Prin telefon Alexandra Fernandez, româncă stabilită în Gran Canaria: "Cât am stat pe terasă, două, trei, patru minute mă usuturau ochii de nu mai puteam şi îmi lăcrimau continuu. Îmi este teamă pentru că băieţelul meu are şi un fond alergic. Chiar ieri tot strănuta, la un moment dat şi îmi zice: "Mami, mă ustură ochii!"

Este ce mai puternică furtună din ultimele patru decenii. Din cauza rafalelor care au atins 150 de kilometri pe oră, zeci de palmieri au fost doborâţi iar mai multe maşini au fost avariate. Într-o alimentară din Grand Canaria, tavanul s-a prăbuşit.

Furtun de nisip a dat peste cap şi planurile turiştilor. În acest weekend, toate zborurile din Insulele Canare fost suspendate. Potrivit autorităţilor, aproximativ 14.000 de pasageri au rămas blocaţi în aeroporturi.

Din cauza temperaturilor extreme, locuitorii din Gran Canaria s-au confruntat şi cu incendii de vegetaţie. Mii de oameni au fost evacuaţi din cale flăcărilor, printre care şi câteva familii de români.

Lumea se pregătește de pandemie! Țările în care a ajuns coronavirusul... O garsonieră de 30 de metri pătraţi a fost scoasă la vânzare cu un milion de euro. Ce a pățit agentul imobiliar?...
Ultimele știri