Antena Căutare

Cum se identifica suspectii de catre FBI: algoritmi matematici, informatii biometrice, scanare oculara

In timp ce bazele de date ale Politiei Romane sunt blocate, la FBI, sistemul de identificare a suspectilor pare din alta lume. Una, evident, mult mai evoluata. Politia federala americana aplica deja un program care poate recunoaste o persoana dintr-o multime de trecatori, pe o strada aglomerata. Deocamdata, in patru state, iar din 2014 la nivel national. In dezvoltarea acestui program s-a investit un miliard de dolari.

FBI a lansat un nou program, la scara nationala, de identificare a suspectilor, numit "Noua Generatie a Identificarii", sau NGI. Se asteapta ca programul sa includa posibilitatea de a distinge un suspect pe o strada aglomerata.

NGI include algoritmi imbunatatiti de recunoastere a fetelor si informatii biometrice, cum ar fi scanarea oculara. Programul mai include cautarea a tatuajelor, cicatricilor si semnelor particulare, precum si identificarea vocilor si analiza ADN.

Tehnologia folosita de NGI a identificat corect 92% din suspecti, intr-un test din 2010.

Vezi si... Baza de date a Politiei Romane ar putea afecta aderarea Romaniei la spatiul Schengen

foto: pinewswire.net

China a trimis sase nave langa un arhipelag japonez, pentru a "supraveghea aplicarea legii"... O femeie din Canada a nascut in toaleta unei benzinarii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x