Antena Căutare

SUA: Alegeri legislative pentru Congresul american

Statele Unite risca sa ajunga intr-o situatie economica "foarte, foarte dificila", daca republicanii castiga alegerile, a avertizat Barack Obama cu numai cateva ore inaintea alegerilor legislative de marti. Milioane de americani se vor afla astazi in fata urnelor de vot pentru a alege cei 35 de membri ai Camerei Reprezentantilor si 37 din totalul de 100 de senatori. Potrivit ultimelor sondaje, republicanii ar urma sa iasa victoriosi din alegeri, in defavoarea democratilor.

Obama a recunoscut, la postul de radio WDAS-FM din Philadelphia, ca "este un scrutin dificil, pentru ca americanii trec printr-o perioada foarte dificila in ultimii doi ani". "Somajul este inca ridicat, oamenii sunt in mod evident nemultumiti de ritmul refacerii economice, chiar daca am salvat economia de la o a doua recesiune", a declarat Obama. In prezent, nivelul somajului este de 9,6 %, printre cele mai inalte din ultimii 30 de ani.


"Oricat de greu ar fi in acest moment, cel putin mergem in directia buna. Daca ne razgandim, va dura mult timp pana cand se va ajunge la o situatie in care oamenii sa isi poata dezvolta talentele si micile intreprinderi sa poata creste", a subliniat Obama, potrivit AFP.

Presedintele i-a incurajat pe americani sa vina la vot, avertizand ca, in cazul in care republicanii vor castiga alegerile, SUA se va confrunta cu grave probleme. "Trebuie sa existe o participare buna" in favoarea candidatilor democrati, a spus Obama. "Daca ceilalti (republicanii) dau dovada de mai mult entuziasm, am putea avea probleme in ceea ce priveste progresul acestei tari", a spus liderul SUA.

In cazul in care republicanii vor ajunge majoritari in Camera Reprezentantilor, Obama va fi nevoit sa negocieze cu ei si sa renunte la o serie de reforme.

VIDEO! Catastrofa naturala in Italia... Tatal copilului nascut de o romanca de 10 ani din Spania, un minor de 13 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x