Antena Căutare

SUA au purtat discuţii ”foarte bune” cu talibanii, reiterează Trump şi dă asigurări că ele vor fi pozitive, atât cu Guvernul afgan, cât şi cu talibanii

Preşedintele american Donald trump s-a felicitat din nou cu privire la discuţiile în curs pe tema păcii în Afganistan şi dă asigurări că ele vor fi pozitive, atât cu Guvernul afgan, cât şi cu talibanii, relatează AFP.

Preşedintele american Donald trump s-a felicitat din nou cu privire la discuţiile în curs pe tema păcii în Afganistan şi dă asigurări că ele vor fi pozitive, atât cu Guvernul afgan, cât şi cu talibanii, relatează AFP.

”Avem discuţii foarte bune cu talibanii. Avem discuţii foarte bune cu Guvernul afgan” în vederea încercării de a pune capăt războiului început în 2001, a declarat Donald Trump presei în New Jersey (nord-est), reiterându-şi declaraţii pe care le-a făcut vineri.

U.S. President Donald Trump hails progress in talks on an Afghanistan peace deal, saying that talks with both the Taliban and the Afghan government are going well. (AFP)

— The Voice of America (@VOANews)

Preşedintele american a discutat vineri, de la clubul său de golf de la Bedminster, în New Jersey, cu mai mulţi oficiali, între care secretarii Apărării Mark Esper, de Stat Mike Pompeo şi şeful Statului major, generalul Joseph Dunford.

Această reuniune a avut loc la câteva zile după încheierea ultimului ciclu de negocieri între Statele Unite şi talibani la Doha, în Qatar.

Mai multe surse americane sugerau, în ultimele zile, că un acord între Wasgington şi talibani ar putea fi iminent, însă anumite puncte rămân de rezolvat, iar Zalmay Khalilzad ar putea să se ducă din nou în regiune, în zilele rumătoare, pentru a continua - eventual a finzaliza - negocierile.

El a anunţat la finalul ultimelor negocieri că echipele de negociere s-au concentrat ”asupra detaliilor tehnice” şi că au fost ”productive”.

Americanii şi talibanii au început negocieri directe în urmă cu un an.

Washingtonul vrea să reducă prezenţa militară americană în Afganistan, unde sunt staţionaţi 14.000 de militari americani.

Statele Unite caută mai ales să pună capăt unui război costisitor, început în 2001. Donald trump a repetat în mai multe rânduri că doreşte ”să aducă băieţii înapoi acasă”.

Sursa : news.ro

Washingtonul nu mai deţine preeminenţa militară la Pacific, estimează experţi australieni... Aproximativ 5.000 de persoane, evacuate pe insula spaniolă Gran Canaria în urma unui incendiu violent...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x