Antena Căutare

SUA cer demisia presedintelui sirian: "Assad trebuie sa plece acum!"

America a condamnat vineri ultimele violente din Siria si a cerut plecarea imediata de la putere a presedintelui Bashar al-Assad, in urma situatiei „foarte periculoase” din tara, conform AFP.

Statele Unite condamna ferm violentele impotriva membrilor opozitiei" a declarat presedintele american Barack Obama. El a adaugat ca „aceste acte ilustreaza faptul ca promisiunile de reforma si dialog facute de regimul sirian" sunt false.

Atacurile de vineri ilustreaza ultimele tentative ale regimului sirian de a reduce la tacere opozitia pasnica din interiorul Siriei. Presedintele Assad trebuie sa plece acum, inainte ca tara sa sa mearga mai departe in aceasta directie foarte periculoasa", a declarat un Jay Carney, ofiter de presa al presedintelui american.

Carney a remarcat si ca „aceste violenete au avut loc la numai trei zile dupa esecul inregistrat in Consiliul de Securitate in privinta adoptarii unei rezolutii care prevedea trimiterea de observatori pentru drepturile omului inSiria".

Oficialul de la Casa Alba a adaugat ca Statele Unite vor incerca in continuare sa mobilizeze comunitatea internationala pentru sustinerea aspiratiilor democratice ale sirienilor si vor depune eforturi pentru a exercita presiuni asupra regimului Assad.

Deutsche Welle despre Romania: O reforma nehotarata si lipsita de viziune... VIDEO! Proteste la Roma: Studentii, nemultumiti de reforme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x