Antena Căutare

Tragedie in Himalaya: O avalansa a inghitit cel putin 11 persoane, alte 38 sunt disparute

Tragedie pe unul dintre cei mai inalti munti ai lumii! Cel putin 11 persoane si-au pierdut viata si alti 38 sunt si la acest moment disparuti, in urma unei avalanse puternice de pe muntele Manaslu din Himalaya. Grupul era format din alpinisti din Germania, Franta, Spania si Italia, insotiti de cativa localnici.

Avalansa s-a declansat la 4.00dimineata, ora locala, pe muntele nepalez Manaslu. Corturile alpinistilor, aflate la o inaltime de sapte mii de metri deasupra nivelului marii, au fost maturate de valul de zapada.

Supravietuitorii au facut o lista cu numele celor 38 de persoane disparute. Sansele de supravietuire scad dramatic de la o ora la alta, iar echipajele de salvare au intrerupt cautarile pe timp de noapte, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Tragedia a avut loc pe unul dintre cei mai inalti munti din lume. Se pare ca grupul de cataratori incerca sa doboare un record mondial, cand a avut loc avalansa.

Muntele Manaslu este atractia a sute de mii de cataratori anual. In octombrie 2011, si un roman a reusit sa cucereasca varful aflat la o altitudine de 8163 de metri.

Protest impotriva filmului anti-islam, dispersat cu gaze lacrimogene la Atena... UPDATE! Beijingul se joaca cu focul: Trei nave militare chineze, in apele Japoniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x