Antena Căutare

Tragedie transformată în miracol! S-a întâmplat în Ungaria

Medicii maghiari au transformat o tragedie într-un miracol! Au adus pe lume un făt, la trei luni după ce mama acestuia a intrat în moarte cerebrală. Chiar dacă la naştere cântărea mai puţin de 1,5 kilograme, copilul este sănătos. Rudele au acceptat să doneze organele femeii, iar doctorii au salvat încă patru vieţi


Femeia, în vârstă de 31 de ani, a făcut un atac cerebral când era însărcinată în 15 săptămâni. A intrat în comă şi nu s-a mai trezit de atunci. Medicii au ţinut-o în viaţă cu ajutorul aparatelor ca să-i dea timp fătului să crească îndeajuns de mult ca să poată supravieţui după naştere.

După trei luni au decis să-i facă cezariană femeii. Au scos din pântecele sale un bebelus de 1,4 kilograme, sănătos. “Până acum au existat două cazuri raportate în literatură. Acele cazuri au supravieţuit de la săptămâna a 15-a de sarcină într-o mamă în moarte clinică. Ceea ce e special la cazul de faţă este că la acele două cazuri nu a putut fi efectuat transplant”, a explicat Bela Fulesdi, şeful unităţii de Terapie Intensivă.

De regulă organele pacienţilor aflaţi în comă se deteriorează foarte mult încă din prima lună. În cazul femeii nu s-a întâmplat asta, iar rudele au decis să aducă bucurie în alte familii. Inima, ficatul, pancreasul şi rinichii pacientei au fost prelevate de la mămică şi folosite pentru a salva alte patru vieţi.

Vezi edițiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.

O româncă, aleasă printre cei șase consilieri locali care fac legea în Montreal... Caii și poneii protestează la Paris, față de creșterea taxelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x