Căutare Live

Traian Basescu: Romania nu va recunoaste Kosovo pana cand nu se va ajunge la o intelegere Belgrad - Pristina

Presedintele Traian Basescu a declarat astazi la reuniunea anuala cu ambasadorii romani, ca Romania nu va recunoaste Kosovo pana cand nu se va ajunge la o intelegere intre Belgrad si Pristina, precizand ca tara noastra vrea o diminuare a fortelor armate din zona.

"Aici nu am o solutie la EULEX-Kosovo. Suntem un stat care nu recunoaste Kosovo si am ramas cu o contributie mare de forte in nordul Kosovo, exact in zona cea mai fierbinte. Aici va trebui sa stabilim cu partenerii nostri europeni care sunt previziunile lor de contributii, in conditiile in care Romania ar dori sa-si diminueze prezenta in Kosovo", a declarat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca pozitia Romaniei este neschimbata si se inscrie in acelasi mod de gandire legat de conflictul din Orientul Mijlociu.

"Romania nu va recunoaste Kosovo pana cand nu se va ajunge la o intelegere intre Belgrad si Pristina. Nu avem niciun motiv sa lucram cu alta masura in disputa din Balcani fata de situatia din Orientul Mijlociu. Intentia noastra este sa facem apel la statele membre ale UE sa rebalansam prezenta in Kosovo si cu o oarecare distributie mai echilibrata a participarii la EULEX. Romania a participat la EULEX cu conditia ca participarea sa nu fie interpretata ca sprijin pentru constructia institutionala in Kosovo", a explicat seful statului.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Liberation: Franta va primi 35% din petrolul libian... Dmitri Medvedev acuza Ucraina ca vrea sa "stoarca" gaze de la Rusia...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri