Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30X Factor

Trump, ”încrezător” în vindecarea lui Johnson, care rămâne spitalizat ”ca măsură de precauţie”

Preşedintele american Donald Trump se declară ”încrezător” în faptul că premierul britanic Boris Johnson, spitalizat de duminică cu covid-19, se va reface după infecţia cu noul coronavirus, relatează AFP.

”Sunt încrezător şi sigur că va fi bine. Este un om solid”, a declarat preşedintele american despre ”prietenul” său Boris Johnson.

President expressed America's well wishes to Prime Minister Boris Johnson for a speedy recovery.

— The White House (@WhiteHouse)

Premierul britanic a fost spitalizat în vederea unor noi examene, o ”măsură de precauţie” potrivit serviciilor sale.

Pe de altă parte, Johnson era spitalizat în continuare luni, după ce a fost internat într-un spital de la Londra, declară o sursă guvernamentală pentru Reuters.

Potrivit acestei surse, Johnson conduce în continuare ţara, la zece zile după ce a fost disgnosticat cu noul coronavirus.

”Premierul este în continuare la spital. El a petrecut noaptea (de duminică spre luni) acolo”, a declarat această sursă pentru Reuters.

Plasat în carantină după depistare, Johnson a fost internat duminică - cu febră - într-un spital, iar medicul său a apreciat că este necesar să fie supus unor noi teste.

”La sfatul medicului său, premierul a fost internat în această (duminică) seara la spital în vederea (efectuării) unor teste”, a anunţat Downing Street.

”Este vorba despre o măsurăde precauţie. Premierul continuă să aibă simptome persistente de coronavirus la zece zile după ce a fost testat pozitiv”, preciza Guvernul.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit la 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Spitalizarea sa a fost anunţată la câteva minute după o foarte rară alocuţiune a reginei Elizabeth a II-a, care a îndemnat populaţia să rămână hotărâtă, în pofida dificultăţilor legate de izolare, să învingă epidemia noului coronavirus.

Într-o conferinţă de presă, Trump i-a adresat un mesajde susţinere lui Johnson, ”un om viguros”.

”Toţi americanii se roagă pentru el”, a declarat locatarul Casei Albe.

”Este un prieten, este un gentleman şi un mare lider, iar aşa cum ştiţi el a fost spitalizat azi (duminică), dar sper şi sunt sigur că îiva fi mai bine”, a adăugat Trump.

Sursa : news.ro

Recomandari