Antena Căutare

UE: Aproape 50% din elevii de 15 - 16 ani consuma alcool regulat!

Jumatate dintre elevii cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani, din Uniunea Europeana, au baut alcool in ultima luna, desi in majoritatea tarilor varsta legala pentru consum este de 18 ani, potrivit unei statistici citate de DcNews.

Potrivit ultimelor studii, in Uniunea Europeana, jumatate dintre elevii cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani au baut alcool in ultima luna. Comisarul va propune un numar de actiuni in lupta impotriva acestei probleme, printre care campanii masive in mass-media, pentru responsabilizarea tinerilor.

Comisarul european pentru Sanatatea si protectia Consumatorilor, John Dalli, a anuntat ca va ridica aceasta problema in plenul Forumului European pentru Alcool si Sanatate, informeaza DcNews.

Forumul European pentru Alcool si Sanatate a fost infiintat in anul in 2007 si face parte din strategia Uniunii Europene, inceputa in 2006, in lupta impotriva consumului iresponsabil de alcool.

In Romania, aproape o treime dintre tineri consuma alcool in exces, in fiecare saptamana

Peste 29 la suta dintre tinerii romani, cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, consuma excesiv alcool in fiecare saptamana, se arata intr-un Eurobarometru privind consumul de alcool si politicile publice menite sa reduca afectiunile provocate de acesta.

Prin consum excesiv de alcool reprezentantii UE inteleg consumul a cinci sau mai multe pahare per ocazie. Astfel, tinerii sunt cei mai expusi la intoxicare sau efecte secudare ale acesteia - ranire accidentala, batai sau alte violente.

Foto: gateamerica.blogspot.com

"Krokodil", un drog cu efecte devastatoare care se raspandeste din Rusia in restul Europei... Studiu: 20% dintre alegatorii bulgari sunt pregatiti sa isi "vanda" votul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x