Antena Căutare

Ultimul rinocer alb nordic din lume a murit! Masculul era păzit în permanență de soldați înarmați

Ultimul rinocer alb, un mascul care a fost supravegheat zile întregi de paznici, într-o rezervație din Kenya, pentru a fi protejat de braconieri, a murit. 

Ultimul rinocer alb nordic din lume a murit! Masculul era păzit în permanență de soldați înarmați
| Descoperă.ro

Rinocerul Sudan, care a trăit în rezervația Ol Pejeta Conservancy din Kenya, a fost bolnav în ultimele luni, iar acum, la 45 de ani, a murit, anunță BBC.

"A suferit enorm în ultimele 24 de ore. Nu se mai putea ridica şi avea răni deschise", a scris într-o postare pe Twitter conducerea rezervaţiei, care ca Sudan să fie eutanasiat.

În urmă cu trei ani de zile, o fotografie în care apărea ”ultimul mascul de rinocer alb nordic” care mai trăiește în lume și care era păzit cu arme a devenit viral și a înduioșat o lume întreagă.

Din specia lui pe cale de dispariție au mai rămas două femele, potrivit Ol Pejeta Conservancy. Acestea sunt descendente ale lui Sudan, fiicele acestuia, Najin şi Fatu.

Specia de rinocer alb nordic, pe cale de dispariție! Ultima fertilizare in vitro n-a avut succes

Specia de rinocer alb este pe cale de dispariţie, ca urmare a neputinței oamenilor de a reuși conservarea. Deși în ultima vreme s-au făcut încercări de fertilizări in vitro, ca urmare a faptului că Sudan nu mai putea procrea pe cale naturală, acestea n-au avut succes. Costurile unei astfel de încercări se ridică la aproximativ 9 milioane de euro.

BOMBĂ ÎN POLITICĂ. Fostul președinte A FOST ARESTAT! Nicolas Sarkozy a fost reținut pentru campania prezidențială din 20... S-a aflat cine este femeia care a fost ucisă de mașina autonomă! Prima fotografie cu victima, făcută publică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x