Antena Căutare

Un băiețel de 15 ani a contribuit la distrugerea unui convoi al forțelor ruse. Cum a reușit să facă asta: „Nu sunt chiar...”

Andrii Pokrasa, un băiețel de doar 15 ani, a reușit să ajute armata ucraineană la distrugerea unui convoi al forțelor ruse, chiar la finalul lunii februarie, atunci când războiul din Ucraina abia izbucnise. Iată prin ce metodă a făcut asta adolescentul.

Colaj cu băiețelul din Ucraina și un tanc distrus
Andrii Pokrasa, un băiețel de doar 15 ani, a reușit să ajute armata ucraineană la distrugerea unui convoi al forțelor ruse, chiar la finalul lunii februarie, atunci când războiul din Ucraina abia izbucnise. | YouTube

Atunci când războiul dintre Rusia și Ucraina a izbucnit, armata lui Volodimir Zelenski a apelat la ajutorul unui băiețel de doar 15 ani. Andrii Pokrasa a fost înrolat ca pilot de dronă pentru a depista un grup de vehicule militare care se apropie de Kiev din partea de vest a țării.

Adolescentul a preluat responsabilitatea cu mândrie. Acesta și-a trimis drona în apropierea casei sale, locul în care a reușit să găsească și convoiul forțelor ruse, ca mai apoi acesta să fie distrus de armata ucraineană.

Ce a povestit băiețelul de 15 ani despre ajutorul pe care l-a oferit armatei din Ucraina

Într-un interviu pentru globalnews.ca, băiețelul de doar 15 ani a povestit despre cum a reușit să oprească un convoi al forțelor ruse care se îndrepta spre capitala țării pentru a o distruge. Faptele sale mărețe au fost confirmate de către autoritățile ucrainene, dar și de către părinții tânărului, care au fost foarte mândri.

Yurii Kasjanov, comandantul, a mărturisit că Andrii Pokras era singura persoană din zonă care avea experiență cu dronele și știa să le folosească, motiv care a îndemnat armata ucraineană să apeleze la ajutorul băiatului.

Citește și: Ce se va întâmpla cu războiul din Ucraina, dacă Vladimir Putin nu va mai fi în viață. Declarația unui general de brigadă

„El era singurul care avea experienţă cu dronele în acea regiune. Este un adevărat erou, un erou al Ucrainei.”, a spus Yurii Kasjanov.

De asemenea, băiatul de doar 15 ani a povestit despre toată situația palpitantă și înfricoșătoare pe care a trăit-o. Deși totul părea tot mai înspăimântător, Andrii Pokras nu a vrut ca armata rusă să pună stăpânire pe orașul în care trăia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De altfel, adolescenul a dezvăluit că principalul motiv pentru care autoritățile ucrainene au apelat la el este faptul că acestea aveau nevoie de coordonatele GPS ale convoiului armatei ruse.

„Am obţinut informaţii, unde ar putea fi cu aproximaţie coloana rusă. Scopul nostru a fost să găsim coordonatele exacte şi să furnizăm coordonatele soldaţilor. A fost una dintre cele mai mari coloane care se deplasa pe drumul Jytomyr şi am reuşit să o găsim pentru că unul dintre camioane şi-a ţinut luminile aprinse mult timp”, a mărturisit adolescentul.

Citește și: Clipe de panică pentru un reporter din Ucraina. Momentul în care transmisiunea în direct a fost întreruptă de o rachetă rusească

După localizarea convoiului rus, tatăl băiețelului a trimis coordonatele acestuia către unitatea de apărare națională prin intermediul unei platforme din mediul online. Cu ajutorul băiețelului de doar 15 ani, rușii au fost prinși în apropiere de Berezivka, la aproximativ 40 de kilometri vest de Kiev.

„Le-am dat coordonatele şi fotografiile, iar după aceea i-au localizat. În primul rând am fost atât de fericit, dar erau şi oameni acolo. Erau ocupanţi, dar oricum erau oameni (...) Nu sunt chiar cea mai puternică armată”, a mai spus adolescentul, vizibil mândru, potrivit adevarul.ro.

Primele date de la Cernobîl, de la începutul războiului în Ucraina. Cât de crescut este nivelul de radiații și ce anunță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x