Antena Căutare

Un fost polițist din SUA condamnat la 15 ani de închisoare!

Un fost poliţist alb a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea unui tânăr afro-american dezarmat, lângă Texas, în 2017, un verdict surprinzător şi care vine după ce mai multe cazuri de erori ale poliţiştilor au zguduit recent SUA

Un fost polițist din SUA condamnat la 15 ani de închisoare!
Polițistul condamnat la 15 ani de închisoare | reuters

Un fost poliţist alb a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea unui tânăr afro-american dezarmat, lângă Texas, în 2017, un verdict surprinzător şi care vine după ce mai multe cazuri de erori ale poliţiştilor au zguduit recent SUA, informează joi AFP.

Completul de judecată, care a anunţat sentinţa miercuri seara, l-a declarat vinovat de fapte cu o zi înainte, după două zile de deliberări.

Roy Oliver a tras mai multe gloanţe asupra unei maşini în care se aflau cinci tineri, lângă Dallas. Unul dintre acestea l-a nimerit în cap pe unul dintre pasageri, Jordan Edwards, în vârstă de 15 ani.

Poliţistul, în vârstă de 38 de ani şi care de atunci a fost ţinta unor atacuri dure din partea mass-media, fusese chemat împreună cu un coleg, după semnalarea de minori care consumau alcool în timpul unei petreceri, iar agenţii au auzit focuri de armă când au sosit la faţa locului. În acelaşi moment, Jordan Edwards şi alţi tineri urcau într-o maşină pentru a părăsi petrecerea după ce au auzit la rândul lor aceste focuri de armă, potrivit presei locale. Atunci poliţistul a tras asupra maşinii, nimerindu-l pe Jordan Edwards în cap.

Iniţial, poliţia a afirmat că agentul a tras pentru a se apăra de maşina care dădea în marşarier şi se apropia periculos, însă imaginile surprinse de pe camera lui au dezvăluit că maşina se îndepărta atunci când poliţistul a tras.

Ancheta a dezvăluit că Roy Oliver "avea intenţia să provoace răni grave corporale şi să comită un act ce punea în mod evident în pericol viaţa altuia şi care a provocat moartea".

Familia victimei s-a declarat decepţionată de verdictul considerat prea blând, în condiţiile în care acuzatul risca o pedeapsă maximă de 99 de ani de închisoare.

Potrivit avocatului familiei Edwards, Daryl Washington, acest caz îi vizează "pe toţi afro-americanii, toţi afro-americanii neînarmaţi care au fost ucişi şi pentru care justiţia nu a fost sesizată".

Avocaţii poliţistului au anunţat la rândul lor că vor înainta apel.

Acest gen de verdict este neobişnuit în SUA, în timp ce situaţia din numeroase oraşe americane a devenit extrem de tensionată în ultimii ani, după erori ale poliţiştilor ai căror victime au fost afro-americani. În marea lor majoritate, poliţiştii care au tras focuri mortale au făcut obiectul unor sancţiuni disciplinare, dar au fost achitaţi în timpul procesului.

Doliu în lumea artistică! Paul Taylor, unul dintre cei mai mari coregrafi ai lumii, s-a stins din viață la vârsta de 88 ... Momente DEVASTATOARE pentru un regizor australian! Și-a petrecut 22 de ani din viață încercând să facă un bine, acum “r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x