Antena Căutare

"Dă-te jos de pe gâtul meu". Nu au învâțat nimic din cazul Floyd! Un polițist aproape a lăsat fără suflare un suspect după ce și-a pus genunchiul pe gâtul lui

Poliţia britanică a anunţat vineri seară că a suspendat un poliţist după apariţia pe reţele sociale a unei înregistrări video arătându-l când îşi pune genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare în cursul unei arestări la Londra, notează AFP.

"Dă-te jos de pe gâtul meu". Nu au învâțat nimic din cazul Floyd! Un polițist aproape a lăsat fără suflare un suspect după ce și-a pus genunchiul pe gâtul lui
"Dă-te jos de pe gâtul meu". Nu au învâțat nimic din cazul Floyd! Un polițist apropae a lăsat fără suflare un suspect după ce și-a pus genunchiul pe gâtul lui


Imaginile îl arată pe bărbat strigând "Dă-te jos de pe gâtul meu" celor doi poliţişti care îl ţin încătuşat la pământ, unul dintre aceştia având genunchiul pe gâtul lui. Puţin mai târziu, este pus în poziţie şezând.

Subcomisarul Metropolitan Police, Steve House, a calificat înregistrarea video ca "extrem de deranjantă", subliniind că "unele dintre tehnicile utilizate nu sunt învăţate în cursul pregătirii poliţieneşti".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările


Poliţia poliţiei britanice, Independent Office for Police Conduct (IOPC), a fost sesizată.

„Îmi e dor de tati!”. Fetița de șase ani a lui George Floyd, mesaj sfâșietor! Cum crede că a murit tatăl ei. Mama: „I-am îndulcit adevărul”

Bărbatul, care a fost examinat de un medic, a rămas în arest după ce a fost reţinut joi seară pentru o altercaţie şi posesie de armă ofensivă, a indicat poliţia.

Această arestare reaminteşte de cea a afro-americanului George Floyd a cărui moarte prin sufocare sub genunchiul unui poliţist alb a declanşat mişcarea internaţională Black Lives Matter.

Cazul George Floyd

Momente sfâșietoare lângă sicriul lui George Floyd. Dezvăluirile emoționante ale fratelui bărbatului ucis: „E o nebunie”

George Floyd, afro-americanul sportiv care folosise o bancnotă falsă, a murit în seara zilei de 25 mai, la Minneapolis, după ce un polițist și-a ținut genunchiul pe gâtul bărbatului timp de opt minute și 46 de secunde. Când a venit ambulanța, Floyd era deja mort, susține avocatul familiei. „George a murit pentru că avea nevoie să respire. Avea nevoie de o gură de aer”, a explicat avocatul.

În imaginile video se vede cum bărbatul, George Floyd, este auzit cum geme și spune de mai multe ori „nu pot să respir” și, la un moment dat, îl roagă pe polițist să nu îl omoare. Bărbatul apare apoi nemișcat în timp ce este pus pe o targă și urcat într-o ambulanță. El a murit la spital.

Martorii i-au cerut ofițerului să-și ia genunchiul de pe gâtul bărbatului, observând că acesta nu se mișcă. „Îi curge sânge din nas” și „Ridică-te de pe gâtul lui”, se aude în înregistrarea video.

Spania a decis: reintroduce carantina! În Barcelona, oamenii ies din casă doar pentru urgențe, după ce cazurile de Covid... Incendiu de proporţii la catedrala din Nantes - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x