Antena Căutare

Un rrom din Franta: "Prefer sa mor decat sa ma intorc in Romania!"

Un etnic rom din Montpellier, Franta, declara ca ar prefera sa moara decat sa se intoarca in Romania, inaintea evacuarii preconizate a taberei sale, relateaza Midi Libre in editia electronica de luni.





Asociatii de voluntari sunt prezente de asemenea in tabara de romi, pregatiti sa se mobilizeze daca fortele de ordine intervin. Saptamana trecuta, dupa expulzarea taberelor de romi din alte zone din Montpellier, Lattes si Quatre-Seigneurs, prefectura a anuntat noi evacuari, inclusiv a taberei de pe malurile raului Lez.

"Unii sunt aici de sase ani, nu mai cunosc pe nimeni in Romania si nimeni nu i-a ajutat aici: de ce nu s-a ocupat Primaria de ei? Sau de ce nici macar nu a deschis dialogul ?", s-a intrebat un voluntar.

Romii se declara pregatiti sa lucreze, ei ar dori sa aiba locuinte, dar stiu ca legea nu le permite sa ramana pe teritoriul francez daca nu pot sa-si justifice resursele. "Eu vreau sa lucrez! Si apoi noi facem parte din comunitatea europeana. Suntem dezamagiti de ce se intampla, dar imi voi lua bagajul si voi merge in alta parte, chiar daca nu am unde sa merg", spune un rom.

Citeste si Jurnalul.ro
Foto: Intact Images

VIDEO! 1.600 de morti si 2 milioane de sinistrati in Pakistan... VIDEO! Proteste violente ale fermierilor din India...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x