Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Studiu: Un sfert dintre francezi nu se spală în fiecare zi. Doar 17% dintre femei își schimbau lenjeria intimă zilnic

Un sondaj Infop, arată că un sfert dintre francezi nu îşi fac „toaleta completă” în fiecare zi, ce înseamnă un grad scăzut de „respectare a regulilor sanitare” de spălare a mâinilor, transmite joi AFP

Un sfert dintre francezi nu se spală în fiecare zi

Francezi au reputaţia de a fi murdari şi se pare că nu pot scăpa de această imagine: „Numai 76% procedează la o toaletă completă în fiecare zi”, arată studiul realizat la comanda companiei Diogene France, specializată în curăţarea de locuinţe insalubre.

Dacă în cazul femeilor procentul este de 81%, în rândul bărbaţilor este de doar 71%, cei mai neglijenţi fiind şomerii 60%, locuitorii din mediul rural 59% şi cei de peste 65 de ani 57%.

Pe de altă parte, numai 25% dintre respondenţi au afirmat că „se spală pe mâini după ce şi-au suflat nasul”, o dovadă a „ignorării regulilor sanitare de bază, în pofida mesajelor de sănătate publică şi a contextului viral care domneşte acum”, în contextul epidemiei de coronavirus, comentează autorii sondajului.

Spălarea mâinilor este mai frecventă, chiar dacă nici pe departe sistematică, după folosirea transportului în comun (37%) sau a toaletelor (71%).

În fine, 94% dintre femei îşi schimbă lenjeria intimă în fiecare zi, cu mult mai multe decât în anii 1950, când acest procent era de doar 17%. În schimb, doar trei din patru bărbaţi au acest obicei.

Ancheta a fost realizată online între 31 ianuarie şi 3 februarie, pe un eşantion de 2.500 de persoane de 18 ani şi peste, pe baza metodei cotelor.

Recomandari