Antena Căutare

WikiLeaks: In 2008, trupele americane s-au aflat la cateva sute metri de casa lui bin Laden

Potrivit unor telegrame diplomatice, dezvaluite de WikiLeaks, fortele americane au fost stationate la doar cateva sute de metri de complexul lui Osama bin Laden din Abbottabad in octombrie 2008.


"Durrani a promis sustinerea Pakistanului fata de formatorii de formatori americani pentru Unitatea de Frontiera care incepe, in octombrie, la Abbottabad", se arata in raport. Este posibil ca fortele americane sa se fi aflat in oras si a doua oara, cateva luni mai tarziu, potrivit documentului. "Din cauza ritmului lent al construirii, Durrani a adaugat ca are indoieli ca (pregatirile pentru) un antrenament suplimentar permanent, la baza Warsak, vor fi finalizate pana la urmatoarea repetare a antrenamentului, programat la inceputul lui 2009", se mai arata in raport.

"Durrani a multumit Statelor Unite pentru sustinerea (acordata) fortelor speciale pakistaneze, dar a solicitat antrenamente si echipament suplimentare pentru ameliorarea capacitatii Pakistanului, citand in mod expres capabilitatea de impartasire a infromatiei", potrivit documentului. De asemenea, Abbottabad este mentionat in mod sporadic in cele aproximativ 250.000 de telegrame diplomatice. Aceste documente arata ca orasul a servit ca punct de distribuire de ajutoare ONU si americane, in urma cutremurului care a avut loc in Pakistan in 2005.

sursa:Jurnalul

foto:EPA

Populatia lumii va depasi 10 miliarde pana la sfarsitul secolului XXI... Nivel crescut al substantelor radioactive in largul marii, la Fukushima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x