Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Cel puțin 50 de morți, în urma unui val de frig ce a pus stăpânire pe Bangladesh. Meteorologii anunță temperaturi sub zero grade și în zilele următoare

Cel puțin 50 de persoane au murit în Bangladesh, în urma valului de frig care a cuprins țara, potrivit presei locale. 

Cel puțin 50 de morți, în urma unui val de frig ce a pus stăpânire pe Bangladesh

Conform sursei citate, cea mai scăzută temperatură din acest an în Bangladesh s-a înregistrat duminică dimineață, în Tetulia, un oraş de graniţă din nordul ţării, a anunţat Biroul meteorologic, unde au fost -4,5 grade Celsius.

Cel puţin 17 persoane au murit din cauza unor infecţii respiratorii acute şi 33 din cauza unor cazuri de diaree provocate de un rotavirus în Bangladesh în perioada 1 noiembrie - 28 decembrie, a precizat Ayesha Akhter, oficial de rang înalt în Directoratul pentru Sănătate din cadrul guvernului.

Spitalele locale au devenit foarte aglomerate, iar numeroase persoane suferind de afecţiuni provocate de frig, precum gripă, deshidratare şi pneumonie, au fost internate.

Persoanele cu venituri modeste, în principal muncitori, au fost cele mai afectate de vremea rece, deoarece nu deţin haine de iarnă, iar mulţi alţi oameni, în special copii şi vârstnici, sunt predispuşi la boli precum pneumonia, a precizat Ayesha Akhter, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de meteorologie, acest val de frig, însoţit de vânturi reci şi ceaţă densă, va continua să se manifeste pentru alte câteva zile.

Ceaţa densă a obligat autorităţile locale să redirecţioneze mai multe zboruri ale unor companii aeriene şi să amâne alte curse.

Recomandari