Antena Căutare

Zeci de răniți în urma unei explozii produse în centrul orașului New York

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite, după ce o explozie a zguduit în timpul nopţii zona rezidenţială newyorkeză Chelsea din Manhattan. În apropierea locului exploziei s-a descoperit un al doilea posibil dispozitiv exploziv nedetonat, scrie Reuters

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite, după ce o explozie a zguduit în timpul nopţii zona rezidenţială newyorkeză Chelsea din Manhattan. În apropierea locului exploziei s-a descoperit un al doilea posibil dispozitiv exploziv nedetonat, scrie Reuters.

O sursă din rândul anchetatorilor a precizat că explozia s-ar fi produs într-un container de gunoi, dar cauza nu a fost încă determinată.

De asemenea, autorităţile iau în considerare că explozia ar fi putut să fie accidentală, fiind produsă de nişte materiale explozive folosite în construcţii.

Jurnaliştii CNN au relatat că ar fi vorba de un dispozitiv exploziv improvizat.

Unitatea Comună pentru Terorism participă la investigaţie, sugerând faptul că autorităţile americane nu au exclus pista unui atentat terorist.

Martorii susţin că cel puţin trei persoane au fost transportate la spital, însă victimele nu au suferit răni care să le pună viaţa în pericol. Mai mult. un autovehicul a fost văzut în zonă fără geamuri, după ce aceastea au fost distruse de suflul exploziei puternice.
Explozia a avut loc în jurul orei locale 20.30 (3.30 ora României) între 6th Avenue şi 7th Avenue, pe una dintre arterele principale ale popularului cartier Chelsea din zona centrală a Manhattanului.

Se pare că deflagraţia s-a produs în apropiere de una dintre clădirile Asociaţiei Orbilor, unde persoanele nevăzătoare sunt îngrijite şi instruite.

”A fost extrem de zgomotoasă, mi-a rănit timpanele. Băiatul meu era pe scaunul din spate al maşinii, iar explozia a distrus geamul din spate”, a declarat Tsis Tsi Mallett, citat de news.ro.

O altă martoră susţine că stătea în camera ei atunci când a auzit o explozie puternică şi totul s-a zguduit.

”Tablourile de pe perete au căzut pe podea, perdeaua a zburat din loc, de parcă o rafală de vânt tocmai a intrat în cameră. Apoi am simţit miros de fum. Am coborît pentru a vedea ce se întâmplă, însă pompierii ne-au spus să ne retragem”, a explicat Neha Jain.

Primarul Bill de Blasio a precizat că doveziile iniţiale indică că ar fi vorba de o explozie intenţionată, însă nu există informaţii cu privire la un act terorist. Acesta a dat asigurări că nu este vorba pe moment de o ameninţare credibilă la adresa securităţii locuitorilor metropolei.

De asemenea, autorităţile americane au exclus orice legătură dintre explozia din Manhattan şi detonarea în urmă cu câteva ore a unei bombe pe traseul unei competiţii de alergat din New Jersey. Explozia din New Jersey a fost produsă tot de un dispozitiv exploziv ascuns într-un container de gunoi, însă nicio persoană nu a fost rănită pentru că organizatorii au întârziat startul competiţiei.

Informația anului. Orice român necăsătorit poate câștiga 5000 de euro!... O a doua explozie a avut loc în Statele Unite. Atentatul s-a produs în New Jersey!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x