Antena Căutare

14 iulie 2013. Stop. India va trimite ultima telegrama din istorie. Stop.

Desi pare greu de crezut, in India inca se mai trimit telegrame. Insa SMS-urile si noile tehnologii au ingropat celebra "depesa". Cu pierderi de peste 23 de milioane de dolari anuael, autoritatile au decis sa traga oblonul la jumatatea lunii viitoare

Bancul cu evreul zgaricit zicea asa. Strul se duce la Posta sa dea o telegrama prin care sa anunte decesul lui Itic. Cum doar primele patru cuvinte erau gratuite si cum Strul nu voia sa dea niciun banut in plus, formuleaza textul: "Itic mort. Stop. Vand trabant. Stop". Gluma - gluma, insa, desi pare greu de crezut, asta se mai poate intampla in India! Cel putin pana pe 14 iulie, cand autoritatile au decis sa trimita...ultima telegrama din istorie.

Intr-o perioada in care "masinutele" transmit imagini color de pe Marte, indienii transmit telegrame. Afacerea a pornit la drum acum aproape 150 de ani, cand William O"Shaughnessy, un doctor britanic, a "lansat" primele mesaje in colonie. In 1985, considerat an de varf, indienii transmiteau sau primeau 60 de milioane de telegrame din 45.000 de oficii. Astazi mai exista doar 75 de puncte postale si 998 de angajati din 12.500 angajati candva.

"Statul transmite circa 65 la suta dintre telegrame", spun oficialii. Problema este ca SMS-urile si noile tehnologii au ucis restul de 35 la suta, astfel ca oamenii nu mai trimit depese.

Pe 14 iulie 2013, in India se va transmite ultima telegrama din lume. Dupa care se va trece la SMS-uri...

Horoscopul zilei, cu Camelia Patrascanu: "Gemenii nu isi permit luxul la care viseaza"... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 18 iunie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x