A renunţat la restaurantele cu stele Michelin şi a venit să lucreze în România! Este povestea unui francez care s-a îndrăgostit de ţara noastră şi s-a mutat în Cluj. Acolo, le pregăteşte românilor reţete sofisticate şi îi învaţă şi pe alţii secretele bucătăriei franţuzeşti.
Vincent Lointier a declarat că a muncit în centrul Franţei, "la un restaurant cu două stele Michelin. Tatăl meu este bucătar chef şi la 11 ani, când eram copil, am fost cu el în bucătărie şi am învăţat. Am fost un ajutor pentru el şi am început să o fac din plăcere. Eu vin dintr-o familie în care toţi sunt bucătari."
În România s-a stabilit din dragoste. Soţia lui este româncă şi şi-a dorit un restaurant în ţara ei natală.
Vincent a gătit pentru mulţi sportivi din Franţa. Şi asta pentru că mai are o pasiune - a fost rugbist profesionist. Spune că în Franţa poţi trăi cu uşurinţă din banii pe care îi câştigi din sport. S-a lămurit repede că nu e aşa şi în România.
Fost rugbist şi la echipa din Cluj, Vincent a decis să se dedice bucătăriei. Acum predă inclusiv cursuri de gătit.
Vincent lucrează singur în bucătărie şi are un singur angajat care serveşte clienţii. A investit în restaurantul dintre blocuri 90.000 de euro.