Antena Căutare

Apa de mare, alternativa ieftina a combustibilului

In vremuri in care pretul benzinei si al motorinei este in continua crestere, iar sursele de petrol tot mai limitate, australienii au gasit solutia: apa albastra a marii.

O admiram si, cel putin un concediu pe an, ne balacim in ea, dar marea e mai mult decat atat, spun cercetatorii. Pe viitor poate deveni sursa principala de combustibil. Si asta nu e tot: ar putea sa devina si sursa de energie in casa noastra. "Abundenta evidenta de apa de mare o face atractiva, iar carburantul care se introduce in aceste noi dispozitive, create de noi, si care au abilitatea sa creeze si sa genereze hiodrogen si oxigen doar prin expunerea la lumina soarelui e o realizare incredibila", a explicat Gordon Wallace, directorul Aces Centre.

Oamenii de stiinta australieni au reusit sa separe oxigenul si hidrogenul din apa de mare si sa foloseasca aceste doua elemente chimice pe post de combustibil. "In urma acestor descoperiri recente si a abundentei apei de mare, e interesant sa vedem, de exemplu, aceasta galeata de combustibil care ar putea alimenta cu energie o casa cu tot ce implica ea, vreme de o zi", a mai spus Wallace.

Pana la punerea in practica la scara larga a acestei descoperiri va mai dura cativa ani buni, insa cercetatorii australieni sunt convinsi ca acesta este viitorul in materie de combustibil.

Foto: Hepta

Unei tinere i-a explodat smartphone-ul in buzunar... Tricoul polo, 80 de ani de la aparitie: De la o porecla, la un mare brand in moda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x