Antena Căutare

Atenţie! Utilizatorii iPhone vor fi atacaţi informatic, până în luna august

Edward Snowden, fostul consultant NSA, a declarat că este posibil să aibă loc un atac global asupra utilizatorilor de iPhone, până în luna august, potrivit go4it.ro. Modelul vizat ar fi iPhone 5C.

Edward Snowden, fostul consultant NSA, a declarat că este posibil să aibă loc un atac global asupra utilizatorilor de iPhone, până în luna august, potrivit go4it.ro. Modelul vizat ar fi iPhone 5C.

Se pare că motivul acestei presupuneri are legătură cu refuzul celor de la FBI de a oferi companiei Apple informaţii cu privire la modul în care a deblocat iPhone-ul atacatorului de la San Bernardino, Syed Rizwan Farook.

Anul trecut, împreună cu soţia sa, Tashfeen Malik, a atacat San Bernardino County Department of Public Health. 14 persoane au fost ucise atunci şi pete 22 au fost rănite grav. Cei doi atacatori au fost ucişi de poliţişti într-un schimb de focuri.

Apple a refuzat să deblocheze iPhone-ul, în ciuda unui ordin al justiţiei. Tim Cook, directorul executiv al companiei, spune că decizia instanţei ar obliga Apple să creeze o portiţă de acces în iPhone, care este „prea periculoasă”, scrie go4it.ro.

Articolul continuă după reclamă

Compania susţine că metoda folosită de Biroul Federal de Investigaţii funcţionează doar în cazul acelui model. Îngrijorător este faptul că zeci de milioane de oameni deţin un astfel iPhone.

Popcornul, o istorie veche de 6.700 de ani! Te-ai fi gândit vreodată că Napoleon Bonaparte mânca așa ceva? Curiozități p... A apăsat cinci taste greşite şi şi-a sters toată afacerea. Ce combinaţie să eviţi când eşti la calculator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților Luni, 15.07.2024, 23:40
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x