Antena Căutare

Casa lui Harry Potter, pusă în vânzare! Cât trebuie să scoată din buzunar fanii care-și doresc să se mute în celebra locuință

Casa în care s-a născut personajul Harry Potter în franciza cinematografică omonimă, bazată pe seria de romane scrisă de J.K. Rowling, a fost pusă în vânzare pentru peste un milion de dolari, informează nme.com.

Casa în care s-a născut personajul Harry Potter în franciza cinematografică omonimă, bazată pe seria de romane scrisă de J.K. Rowling, a fost pusă în vânzare pentru peste un milion de dolari, informează nme.com.

Casa, care se află în satul Lavenham, în comitatul englez Suffolk, se află în vânzare la un preţ de 1.292.714 de dolari.

Casa este istorică şi a devenit cunoscută, mai recent, pentru apariţia în «Harry Potter şi Talismanele Morţii/ Harry Potter and the Deathly Hallows»”, arată anunţul.

Casa a fost deţinută din secolul al XIV-lea până în secolul al XVII-lea de familia de Veres, cea mai bogată familie din ţară, după monarh, potrivit The Telegraph. Regele Henry al VIII-lea ar fi vizitat această proprietate în timpul unei excursii de vânătoare, în 1498.

Casa are între altele, şase dormitoare, dintre care două cu băi proprii, o sală de recepţie, o cameră de desen şi două bucătării. În spatele casei se află o grădină cu trandafiri, lavandă şi irişi, precum şi o terasă pentru servit masa.

Casa nu este potrivită, totuşi, pentru persoanele care vor să aibă parte de multă intimitate, pentru că uşa de la intrare, cu vânători sculptaţi pe ambele părţi, se află pe locul al doilea în clasamentul celor mai fotografiate uşi din Marea Britanie. Primul loc în acest clasament este deţinut de 10 Downing Street.

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei ”Harry Potter”, a redevenit cel mai bogat autor din lume, după aproape un deceniu de când a mai deţinut acest titlu, surclasându-l pe americanul James Patterson, care va lansa în iunie 2018 o carte scrisă împreună cu Bill Clinton. Forbes a estimat că J.K. Rowling a câştigat 95 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2016 - 31 mai.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume. Ea a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”, o franciză literară care a stat la baza realizării a opt lungmetraje, ce au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Cea mai tare ILUZIE OPTICĂ de pe internet! Sunt sau nu liniile orizontale strâmbe? Mulţi au fost păcăliţi... "Rromi la cuțite", noua senzație a toamnei. Regele Dorin Cioabă organizează preselecțiile "show-ului"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x