Antena Căutare

Cățărați pe catarge, cadeții de pe Bricul Mircea și-au salutat familiile, după 93 de zile petrecute pe mare - Video

Viaţa de marinar e ca din filme când nava ajunge în port. După trei luni petrecute pe mare, cadeţii de pe Bricul Mircea şi-au făcut astăzi o intrare triumfală în Portul Constanţa. Căţăraţi pe catarge şi-au salutat familiile de la ţărm. Au urmat îmbrăţişări şi lacrimi.

Viaţa de marinar e ca din filme când nava ajunge în port. După trei luni petrecute pe mare, cadeţii de pe Bricul Mircea şi-au făcut astăzi o intrare triumfală în Portul Constanţa. Căţăraţi pe catarge şi-au salutat familiile de la ţărm. Au urmat îmbrăţişări şi lacrimi. Cadeţii s-au întors la timp în ţară. Săptămâna viitoare, încep festivităţile de Ziua Marinei.

Urcaţi pe catarge, cadeţii de pe bricul Mircea trimit salutul tradiţional familiilor.

Părinţi, copii, soţii sau iubite au aştepat trei luni ca nava care a navigat 8.500 de mile şi a oprit în 12 porturi să ajungă acasă. La sosire, bricul este salutat de toate navele din apropiere.

Mamele n-au putut să-şi stăpânească lacrimile, iar iubitele nu s-au zgârcit cu săruturile!

Călătoria Bricului Mircea a avut loc la 80 de ani de la construirea velierului care a servit ca navă de instrucţie pentru zeci de generaţii de marinari. A fost încă o misiune îndeplinită.

„Cel mai important am învăţat la bordul acestei nave ce înseamnă camaraderia şi spiritul de echipă”, a declarat unul dintre cadeți.

Alături de cadeţii români, au fost şi 14 studenţi din alte opt ţări.

„Aproape în fiecare zi am făcut ceva nou. Mi-am făcut mulţi prieteni, am întâlnit oameni buni, în special ofiţerii”, a povestit un cadet rus.

Peste doi ani, nava de instrucţie românească va porni într-o călătorie în jurul lumii.

„Oamenii urâți nu ajung nicăieri”. Un fost model își trimite fiica adolescentă să facă operații estetice, pentru că nu e... ”Armenia”, tragedia din Marea Neagră. 7.000 de morți, mulți dintre ei copilași. Doar opt supraviețuitori! OPT!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x