- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Toma Caragiu și-a ascuns averea într-un loc nebănuit, înainte de a muri la cutremurul din 1977. Suma fabuloasă de bani pe care marele actor reușise să o strângă până la momentul tragediei a fost găsită în apartamentul său, rămas intact în urma seismului.
Regretatul actor Toma Caragiu a murit la cutremurul din 1977 în blocul de pe „Colonadelor”, vis-a-vis de Biserica Rusă. El a pierit îmbrățișat cu Alexandru Bocăneț, alături de care încerca să iasă din bloc, pe 4 martie 1977. Cutremurul i-a surprins pe cei doi în timp ce sărbătoreau încheierea filmului „Gloria nu cântă”.
Dacă nu ar fi fugit pe scările ce s-au surpat în timpul cutremurului, Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț ar fi supraviețuit tragediei ce a furat aproximativ 1.600 de suflete.
- CITEȘTE ȘI: Cum l-au găsit pe Toma Caragiu. ”Caramitru bâiguie: ochelarii lui”...Îmbrățișați. Morți din prima clipă...
În apartamentul lui Toma Caragiu, nici măcar paharele cu care sărbătoreau nu au căzut de pe masă. Acolo, averea actorului a fost găsită intact – 300.000 de lei. Regretatul actor își păstra banii în cărțile din bibliotecă.
„Săracul Toma Caragiu, a murit în blocul Continental împreună cu regizorul Alexandru Bocăneț. După decesul său, s-au găsit banii pe care-i agonisise de-o viață. Știți unde? În cărțile din bibliotecă. Aproape în fiecare carte ținea câte o sumă de bani. În total s-au strâns vreo 300.000 de lei”, a dezvăluit, pentru Libertatea, cascadorul Vasile Popa, un apropiat al regizorului Sergiu Nicolaescu.
„Erau bani serioși în acele vremuri. Păi, o mașină Dacia costa 70.000 de lei. Este însă explicabilă această sumă, pentru că Toma Caragiu era un artist la modă și un om strângător, care nu făcea excese. Cine știe pentru ce pitise banii în cărți? A dus secretul ăsta cu el în mormânt”, a mai spus Vasile Popa.
Debutul lui Toma Caragiu a avut loc în 1948, pe scena Studioului Teatrului Național din Piața Amzei, când era student în anul III, cu rolul unui scutier din '„Toreadorul din Olmado'', în regia maestrului Ion Sahighian.
Toma Caragiu a jucat în aproximativ 40 de filme, printre care ''Vremea zăpezilor'', ''Șeful sectorului suflete'', ''Subteranul'', ''Răpirea fecioarelor'', ''Răzbunarea haiducilor'', ''Haiducii lui Șaptecai'', ''Zestrea Domniței Ralu'', ''Săptămâna nebunilor'', ''Tufă de Veneția'' și ''Gloria nu cântă''.
„Trunchiul unei femei atârna, fără cap și picioare”. Mărturii terifiante de la cutremurul devastator din 1977. Galerie f... Jurnalul îţi oferă colecţia "Esoterica: Dispariţii misterioase, viaţă după moarte, fenomene inexplicabile petrecute...