Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Cei mai ghinionisti oameni din lume: A murit de inima, dupa ce a supravietuit Titanicului

Norocul se poate schimba intr-o clipa. Violet Jessop a inteles asta, dupa ce a supravietuit scufundarii Titanicului numai pentru a-si gasi sfarsitul in propria locuinta.

Avea numai 24 de ani cand s-a urcat la bordul vasului RMS Titanic, ca stewardesa. Scapase din ghearele mortii cu un an mai devreme, iar acum avea sa infrunte alt pericol mortal. Soarta lui Violet Jessop a atarnat de un fir de par, dar Doamna cu Coasa nu a intervenit.

In 1911, la 23 de ani, Violet Jessop lucra pe RMP Olympic, cel mai mare si luxos vas de pasageri din acea vreme. Aceasta se afla la bordul lui cand s-a ciocnit de vasul vechi de razboi HMS Hawke. Din fericire, Olympic a reusit sa se intoarca la Southhampton, doar cu doua compartimente inundate.

La sugestiile prietenilor, Jessop a acceptat sa serveasca pe Titanic. In memoriile sale, Jessop marturisea ca avea cu ea pe vas o rugaciune ebraica, care trebuia sa o protejeze de foc si apa. La momentul coliziunii, fata abia atipise in camera ei. “Mi-au spus sa merg pe punte. […] Un ofiter ne-a ordonat sa ne urcam in barci (16) pentru a arata femeilor ca astfel, ne vom afla in siguranta. In timp ce barca era coborata un ofiter mi-a pus un bebelus in brate si mi-a cerut sa am grija de el”.

Opt ore mai tarziu, barca in care se afla Violet a ajuns langa vasul Carpathia iar pasagerii au fost salvati. Dar tragediile nu au luat sfarsit aici.

In timpul Primului Razboi Mondial, Violet Jessop a lucrat din nou ca stewardesa la bordul vasului Britannic, fiind in slujba Crucii Rosii. Vaporul s-a ciocnit de o mina, iar apa a intrat repede prin gurile de ventilatie, provocand scufundarea navei in Marea Egee. Treizeci de oameni au murit, dar nu si Violet. Tanara stewardesa s-a aruncat dintr-o barca de salvare, inainte sa fie inghitita de motoare.

Trei tragedii, o supravietuitoare: Violet Jessop. Norocul sau incredibil s-a transformat intr-un ghinion fara seaman, cand ani mai tarziu, a murit de insuficienta cardiaca.

Recomandari