Antena Căutare

Cercetătorii avertizează: Mai sunt trei minute până la sfârşitul lumii! Acesta este ceasul apocalipsei

Oamenii de ştiinţă calculează anual cât de aproape se află omenirea de "sfârșitul lumii". În 2016, Ceasul Apocalipsei arată aceeași oră ca și anul trecut: 12 fără 3 minute!

Oamenii de ştiinţă calculează anual cât de aproape se află omenirea de "sfârșitul lumii". În 2016, Ceasul Apocalipsei arată aceeași oră ca și anul trecut: 12 fără 3 minute!

Oamenii de ştiinţă care gestionează Ceasul Apocalipsei spun că omenirea este la fel de aproape ca și anul trecut de sfârşitul lumii, în contextul temerilor legate de armele nucleare, dar și al schimbărilor climatice.

Ceasul Apocalipsei este un barometru simbolic gestionat de un institut de cercetători din Chicago - Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic, printre care se numără și 17 câştigători ai Premiului Nobel.

Ceasul Apocalipsei a fost setat pentru prima dată în 1947, moment în care omenirea se afla la ora 11,53, la șapte minute de final, potrivit savanților.

În 1953, după ce americanii și sovieticii au testat bomba cu hidrogen, ceasul a indicat 23:58, cel mai apropiat moment de "miezul nopții". Totuși, în 1991, la sfârșitul Războiului Rece, ceasu la fost dat înapoi la ora 23:43.

Experții care reglează Ceasul Apocalipsei au apreciat pozitiv acordul nuclear cu Iranul, semnat recent, precum și deciziile luate la Paris în materie de schimbări climatice, însă sunt îngrijorați de amenințările nucleare ale unor țări cum ar fi Coreea de Nord, scrie The Independent.

"Decizia de a nu modifica ora Apocalipsei în 2016 nu e neapărat o veste bună. Pericolele sunt la fel de mari. Sunt pericole existențiale pentru că ele amenință chiar existența civilizației noastre", se arată în mesajul Oamenilor de Ştiinţă.

TESTUL FRUCTELOR! 9 din 10 oameni îl pică! Tu te-ai prins?... Natura a oferit imagini spectaculoase pe o plajă din America...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x