Antena Căutare

Chinezii construiesc cea mai mare cladire din lume in orasul Chengdu. Va fi de trei ori mai mare ca Pentagonul

Orasul Chengdu, devenit simbol al dezvoltarii economice din sud-vestul Chinei, va avea in curand cea mai mare cladire din lume, informeaza AFP. Paralelipipedul de 100 m inaltime a fost botezat Global Center si este prezentat ca "cea mai mare cladire integrata din lume".

Potrivit AFP, fatada exterioara este terminata si o armata de muncitori lucreaza din plin la interior, unde ar incapea 20 de opere din Sydney, potrivit edililor din Chengdu, metropola de 14 milioane de locuitori.

Monumentalul complex va avea o plaja artificiala echipata cu tobogane imense, la malul unei mari de apa dulce, totul sub o uriasa cupola de sticla. El urmeaza sa fie finalizat inaintea forumului international al revistei americane Fortune, programat la Chengdu, pe 6-8 iunie 2013. Edificiul se va intinde pe 1,7 milioane de m2 - prin comparatie, Pentagonul nu are decat 600.000 -, dintre care 400.000 m2 vor fi destinati unor magazine de lux.

Cladirea va mai adaposti birouri, sali de conferinte, un complex universitar, doua centre comerciale, doua hoteluri de cinci stele, un cinematograf Imax, un sat mediteranean, un patinoar si un vas de pirati, potrivit unei liste incomplete. Potrivit AFP, orasul Chengdu intentioneaza sa devina noul Silicon Valley mondial.

Sursa: antena3.ro

Niste chinezi au pescuit un Porsche. La ce-au dat?... Clonarea umana va fi posibila in 50 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x