Antena Căutare

Chirurgii i-au deschis craniul pentru a elimina o tumoare canceroasă, în schimb, au găsit o tenie.

Rachel Palma, o femeie de 42 de ani, din Middletown, New York, a fost diagnosticată cu o tumoare canceroasă cerebrală, iar în urma operației s-a dovedit că problema era de fapt o tenie care urma să eclozeze. 

Rachel Palma, o femeie de 42 de ani, din Middletown, New York, a fost diagnosticată cu o tumoare canceroasă cerebrală, iar în urma operației s-a dovedit că problema era de fapt o tenie care urma să eclozeze.

În urma unor analize și teste, doctorii au anunțat-o pe Rachel că rezultatele au arătat că are o leziune care pare a fi o tumoare canceroasă. Aceasta a anunțat că nu putea să creadă veștile și că era total în șoc.

În timpul operației, chirurgii de la Spitalul Mount Sinai din New York se pregăteau pentru o operație de tumoare, însă după ce i-au deschis craniul lui Rachel au observat că în loc de o tumoare caceroasă se afla o capsulă care semăna cu un ou. Aceștia l-au pus pe o tăviță și toți se întrebau ce ar putea să fie.

"Noi toți spuneam: Ce este asta?, A fost foarte șocant. Ne scarpinam capul, surprinși de cum arată", a spus Jonathan Rasouli, rezident la neurochirurgie la Scoala de Medicina Icahn din Mount Sinai.

Pentru a-și da seama ce ar putea să fie acel ou, l-au pus la microscop și lau tăiat. Atunci au aflat că acela era un vierme care urma să eclozeze.

Lui Rachel nu i-a venit să creadă atunci când s-a trezit din operație și a auzit veștile. Aceasta a transmis că o încercau tot felul de emoții: "Bineînțeles că am fost șocată", a declarat ea, explicând că nimeni nu vrea să creadă că în creierul său există un vierme în interiorul unui ou. "Dar, bineînțeles, am fost și ușurată. Asta înseamnă că nu mai e nevoie de nici un tratament."

Rachel a povestit că înainte să-și facă analizele se luptă de mult cu insomnia și, când putea dormi, avea coșmaruri, de asemenea, ea a spus că a avut halucinații, imaginându-și lucruri care nu s-au întâmplat.

Până în ianuarie 2018, simptomele ei s-au înrăutățit. Rachel a spus că a început să aibă probleme de a ține lucruri, cum ar fi ceașcă de cafea, pe care ea a scăpat-o din greșeală pe podea. A început să aibă probleme de comunicare cu alți oameni.

Ea a început să se confrunte cu confuzie - închizându-se în casă, ducându-se la muncă fără uniformă și eforturi în a privi ecranul computerului, incapabilă să înțeleagă cuvintele.

După multe vizite în camera de urgență, Rachel a mers să vadă specialiștii de la spitalul Mount Sinai, care au identificat o leziune pe lobul frontal stâng, lângă un centru de vorbire. Rasouli, rezidentul principal al neurochirurgiei, a declarat că forma leziunii și felul cum se vedea la examenul RMN a condus medicii la o concluzie gresita: cancerul cerebral.

Bobbi Pritt, directorul Laboratorului Clinic Parazitologie în cadrul Departamentului de Medicina de Laborator si Patologie Clinica Mayo, a declarat că virmele taenia solium nu este comună în Statele Unite, dar atunci când oamenii se infectează, parazitul se poate prezenta în două forme diferite. Cea mai obișnuită formă, este prin mâncare, mai preciz se găsește în carnea de porc, care poate fi ingerată și care trăiește în intestin.

Dar există un alt mod mai puțin obișnuit de a obține parazitul. Persoanele care au o formă adultă scot ouă microscopice în scaun și, dacă nu își spală corect mâinile, pot să le transmită altora, a spus Pritt.

De exemplu, Pritt a spus că dacă persoana ia ouăle pe mâini și apoi pregătește mâncarea unei alte persoane, acea altă persoană poate mânca în necunoștință de cauză ouăle. Ea a spus că ouăle călătoresc apoi în intestinul subțire, urmează penetrarea peretelui intestinului și intrarea în sânge, unde pot migra în tot corpul, inclusiv pe creier. Forma larvară apare ca un chist plin cu lichid, a adăugat Pritt.

Pritt a spus că forma adultă este tratată cu un medicament antiparazitar, dar tratamentul pentru forma larvară poate fi complex și depinde de localizarea și stadiul infecției.

"Vreau ca oamenii să înțeleagă că acesta a fost un caz rar", a spus Rachel despre tenia care era în creierul ei. "Orice durere de cap nu va fi un parazit". Aceasta a spus ca simptomele ei au scăzut aproape 100% după operație.

"Cea mai bună parte a povestii mele este că are un sfârșit fericit", a spus ea.

Barack şi Michelle Obama au semnat un acord cu cea mai cunoscută platformă de audio streaming pentru a produce o serie d... "Șapca lui Ceaușescu" se vinde cu un preț colosal. Clădire plină de fumul țigărilor Mărășești și de suc Cico...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x