Antena Căutare

Cocoșul castrat, delicatesă în țara noastră. Ești gata să scoți peste 70 de lei din buzunar, pentru un kilogram?

Claponii, supranumiţi şi ”caviarul ariculturii”, sunt cocoşii castraţi, cu scopul de a obţine o carne mult mai fragedă, fără testosteron.

Claponii, supranumiţi şi ”caviarul ariculturii”, sunt cocoşii castraţi, cu scopul de a obţine o carne mult mai fragedă, fără testosteron.

Carnea astfel obţinută era servită la casele regală, fiind considerată o delicatesă şi necesitând specialişti de înaltă calificare pentru prcedura chirurgicală de castrare.

Răspândit şi la noi în ţară până prin anii ‘40, consumul de clapon sau carne de cocoş castrat a fost într-un fel lăsat uitării, după ce ferma regală în care se creşteau astfel de pui a dispărut, scrie adevarul.ro.

În urmă cu trei ani, un agronom maramureşean s-a decis să reînvie această activitate.

Citește mai departe >>

Vine cea mai mare eclipsă de Lună! Când va avea loc fenomenul şi cum ne va afecta... Au făcut din autosabotare o artă! Zodiile care îşi vor rata viaţa dacă nu se schimbă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x