Antena Căutare

Computerul care ți-ar putea prezice moartea

Faptul că oamenii au o fascinație inexplicabilă pentru moarte și o dorință cel puțin la fel de inexplicabilă de a o prezice nu e chiar o noutate

Faptul că oamenii au o fascinație inexplicabilă pentru moarte și o dorință cel puțin la fel de inexplicabilă de a o prezice nu e chiar o noutate.

Cercetătorii din Marea Britanie lucrează la un program care să poată, cu ajutorul unor cantități industriale de date, să prezică foarte precis acest moment nefast. Echipa de la Universitatea East Anglia au primit un milion de dolari drept anul acesta, tocmai pentru a pune bazele proiectului. „Vrem să dezvoltăm elemente de software care folosesc date colectate de experții în sănătate, pentru a prezice longevitate”, a explicat Elena Kulinskaya, profesor de știință computerizată și conducător al studiului pentru Daily Mail.

Aparent, pentru aducerea la viață a programului vor colabora experți din mai multe domenii. Potrivit lui Kulinskaya, echipa vrea să identifice factorii-cheie care influențează longevitatea, inclusiv bolile, stilul de viață și obiceiurile nesănătoase precum fumatul. De asemenea, echipa de la UEA crede că, dacă oamenii vor ști exact când mor, vor fi capabili să ia decizii financiare mai bune, mai ales în pragul pensionării. „Pentru a-ți plănui retragerea și pentru a înțelege cât poți cheltui, e important să ai o idee despre speranța de viață”, a mai explicat Kulinskaya.

Află totul despre calculatorul care ți-ar putea prezice moartea.

Zodia aceasta are cel mai trist destin dintre toate! Va trebui să înfrunte o durere extrem de mare!... SECRETUL MARIEI, fostă dirigintă de farmacie. La 84 de ani, ”doamna cu cremele” a creat un brand de cosmetice naturale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x